Uudet opintojohtaja ja opettaja valittu

17.3.2018

Tommi Karjalainen

Tommi Karjalainen (Ph.D.) valittiin opettajaksi ja Markus Nikkanen (Ph.D. kand.) opintojohtajaksi Suomen teologiseen opistoon.

Suomen teologisen opiston johtokunta on kokouksessaan 16.3.2018 valinnut opintojohtajaksi Markus Nikkasen ja opettajaksi Tommi Karjalaisen kuultuaan asiassa Vapaakirkon hallitusta, joka suositteli Nikkasta ja Karjalaista tehtäviin. Nikkanen ja Karjalainen aloittavat päätoimisen työnsä opistolla elokuussa 2018, mutta Karjalainen toimii jo kevään ajan tuntiopettajana.

Markus Nikkanen ja Tommi Karjalainen valmistuivat vuonna 2005 pastoreiksi Suomen teologisesta opistosta. Seurakuntatyötä tehtyään molemmat ovat jatkaneet opintojaan tohtorintutkintoon asti, ja Suomen teologinen opisto iloitsee voidessaan toivottaa heidät tervetulleiksi henkilökuntaan.

Markus Nikkanen on suorittanut Master of Divinity -tutkinnon North Park Theological Seminaryssa Chicagossa. Tämän jälkeen hän hakeutui tohtoriopintoihin Skotlantiin ja on valmistumassa filosofian tohtoriksi (Ph.D.) Abredeenin yliopistosta kesällä 2018. Hänen teologian alaan kuuluva väitöskirjansa käsittelee Kristukseen osallistumisen käsitettä Paavalin teologiassa.

Tommi Karjalainen on suorittanut Master of Evangelical Theology -tutkinnon Tyndale Theological Seminaryssa Hollannissa, jonka jälkeen hän hakeutui Skotlantiin St. Andrewsin yliopistoon. Filosofian tohtoriksi (Ph.D.) hän valmistui loppuvuodesta 2017. Hänen väitöskirjansa käsittelee riivaajien ulosajamista messiaanisessa kontekstissa Matteuksen evankeliumissa.

Markus Nikkanen