Työkokemuksen kerryttämisvuosi tarjoaa mahdollisuuksia opiskelijoille ja seurakunnille

10.2.2020

– Kun on kolme vuotta opiskellut, on ehdoton juttu, että saa nähdä työtä käytännössä, sanoo Marianne Salminen, joka  suoritti 3-vuotisen pastorin tutkinnon loppuun keväällä 2019 ja työskentelee Tampereen vapaakirkkoseurakunnassa kerryttäen pastorin valtakirjaan tarvittavaa työkokemusta.

Vapaakirkossa käytössä olevien työntekijävaltakirjojen edellytyksiin kuuluvat teologinen koulutus, työkokemus ja palvelu- tai työpaikka, jossa valtakirjaa tarvitaan. Suomen teologinen opisto Vapaakirkon koulutuksen toimialan toteuttajana vastaa koulutuksellisista edellytyksistä. Vuodesta 2019 lähtien on lisäksi kiinnitetty erityistä huomiota koko valtakirjan hankkimisen prosessiin, joka käynnistetään jo opintojen viimeisenä vuonna ja jota jatketaan vuoden ajan valmistumisen jälkeen.

Yhdessä Vapaakirkon kotimaantyön kanssa on muotoiltu valtakirjaprosessi, johon kuuluvat hengelliseen ohjaukseen ja kasvuun keskittyvät viikonlopputapaamisen kirkkokunnanjohtajan johdolla, opillisten linjausten tutkiminen (Credo-työ) sekä tarvittavan työkokemuksen (10 kk) kerryttäminen. Prosessin toteutuksessa ovat mukana mm. opettaja Tommi Karjalainen teologiselta opistolta sekä toimialajohtajat kukin omalle työalalleen suuntaavien opiskelijoiden kanssa.

Marianne Salminen on päässyt työkokemuksen kerryttämisvuonnaan harjoittelemaan muun muassa saarnaamista Tampereen Vapaakirkkoseurakunnan jumalanpalveluksessa.

Ohjausta lisätty

Uutta aiempaan verrattuna ovat erityisesti työkokemuksen kerryttämisvuoteen liittyvä tavoitteellinen ohjaus. – Tukiverkko on laajempi. Pidämme yhteyttä opiskelijaan, mutta myös seurakuntaan, jossa työkokemusta kartutetaan. Tästä voi olla hyötyä opiskelijan lisäksi myös esimiestyötä tekevälle ohjaajalle, sanoo Tommi Karjalainen.

Marianne Salminen onkin kokenut saavansa riittävästi ohjausta sekä seurakunnasta että opiston ja Vapaakirkon puolesta. – Meillä on iso tiimi työntekijöitä, joilla on paljon kokemusta, ja ilmapiiri on kannustava. Olen oma-alotteisesti pyytänyt esimiespalaveria, kun olen tarvinnut, ja se on aina järjestynyt.

Tällä hetkellä valtakirjaprosessissa on mukana 11 henkilöä. – Verkostotapaamisia järjestämme videopuheluina. Prosessiin kuuluvat kuukausittaiset raportit, joiden avulla seuraamme, että työtehtävät ovat mielekkäitä ja vastaavat niille asetettuja reunaehtoja. Olemme kotimaantyönjohtajan Sami Westerholmin kanssa yhteydessä harjoittelijoihin ja seurakuntiin tarpeen mukaan, ja käytettävissä jos tulee ongelmia, kertoo Tommi Karjalainen.

Kuluva ensimmäinen vuosi on kuitenkin toistaiseksi sujunut varsin hyvin. Lähes kaikki mukaan halunneet valmistuneet opiskelijat löysivät joko työpaikan tai mahdollisuuden palvella oman toimen ohella jossakin vapaaseurakunnassa vaadittavan ajan. Seurakunnalta työkokemuksen kartuttajan vastaanottaminen edellyttää ennen kaikkea ohjauksen saatavuutta ja riittävän monipuolista tehtävänkuvaa, joka vastaa yleisesti ko. valtakirjaan liittyvää tehtäväkenttää; vanhimmistotyöskentelyyn osallistuminen, työntekijätiimin palaverit tai vastaavat vastuullisten kokoontumiset, jumalanpalveluksen johtaminen ja opettaminen sekä sielunhoito lukeutuvat näihin.

Pelkkää etua seurakunnille

Marianne Salminen haluaa rohkaista seurakuntia ottamaan vastaan valmistuneita. – Seurakunnalle on pelkkää etua siitä, että saa äskettäin opiskelleen henkilön mukana uutta virtaa työtiimiin ja seurakuntaan. Se on mahdollista vaikka osa-aikaisellakin työsuhteella.

Työkokemusta voikin kartuttaa paitsi päätoimisessa työsuhteessa, myös sivutoimisesti tai oman toimen ohella. Työsuhde on näistä toivotuin ja suositeltavin, mutta samalla halutaan mahdollistaa pienemmillekin seurakunnille mahdollisuus ottaa vastaan vastavalmistunut työntekijä, kunhan toimeentulon ja muun elämän edellytyksetkin saadaan järjestymään.

Marianne Salmiselle kävi tässä suhteessa hyvin: hän aloitti työkokemuksen kartuttamisen syksyllä 2019 palkatta oman toimen ohella, mutta seurakunnalle tarjotun lahjoituksen turvin hänet palkattiin musiikkipastorin tehtävään vuoden 2020 ajaksi. – Nyt kun olen työsuhteessa, vastuualueet ovat selkeät ja haasteet myös kasvavat, mutta sopivasti. Odotan innolla valtakirjaprosessin saamista päätökseen ja työn jatkamista sen jälkeen, keskittyen täysillä siihen.

teksti: Suvi Kankkunen. Julkaistu Suomen Viikkolehdessä 6/2020.