Opinnot rohkaisivat kutsumuksessa ja kasvattivat itsetuntemusta

26.6.2020

Toukokuussa 2020 pastoriksi Suomen teologisesta opistosta valmistunut tamperelainen Nenna Kurki on pitkän linjan opistolainen: hän aloitti lukuvuoden mittaisen Hope-raamattukoulun syksyllä 2015, kun koulu sijaitsi vielä Hangossa. Syksyllä 2017 Nenna palasi opistolle, tällä kertaa Tampereen Teopolikselle, suorittamaan 3-vuotista pastoritutkintoa.

Kutsumusta ja itsetuntemusta

– Sekä kutsumuksen että itsetuntemuksen kannalta opistolla on ollut iso merkitys. Löysin itsestäni uusia puolia opiskelun aikana: en ollut ajatellut olevani akateeminen ihminen, enemmänkin käytännön tekijä, mutta Raamattua opiskellessa tajusin, että myös tutkiminen kiinnostaa minua, kertoo Nenna.

Tämä tulikin todistettua viimeistään seminaarityön yhteydessä, saihan Nenna Uuden testamentin eksegetiikan tutkielmastaan korkeimman arvosanan, laudaturin, ja Tyyne-Liisa ja S.S. Salmensaaren opintosäätiön stipendin hyvästä opintomenestyksestä ja päättötyöstä sekä kannustukseksi jatko-opintoihin.

– Olen saanut rohkaisua aiemminkin, kun olen 16-vuotiaasta asti haaveillut hengellisestä työstä, mutta ilman toisten opiskelijoiden ja varsinkaan opettajien palautetta opistolla en olisi pärjännyt tähän asti. Sen kautta on ollut helpompi itsekin nähdä itsessään lahjoja.

Mieleen on jäänyt esimerkiksi 1. vuosikurssin saarnaopin kurssi, jolla opettaja Tomi Vaahteran rohkaisevalla palautteella oli iso merkitys.

Ilmapiirinä rentous ja välittömyys

Opiston ilmapiiriä leimaa Nenna Kurjen mukaan tietty rentous ja välittömyys; opettajat ovat ikään kuin yhdessä opiskelijoiden kanssa tutkimassa ja oppimassa käsiteltäviä asioita.

– Sama rentous ja luonnollisuus tuntuu myös hengellisyydessä. Oli ihan normaalia tunneilla rukoilla yhdessä, ja jos jollakulla oli ”tilanne päällä”, niin otettiin aikaa rukoukselle.

– Meillä oli ihan huippuluokka. Löysin hyviä ystäviä, mikä oli tosi tärkeää prosessoidessa asioita. Myös sukupolvien välinen yhteys oli arvokasta, kertoo Nenna.

– Kyllähän meillä myös välillä kipinöi, kun tulimme niin erilaisista seurakuntataustoista. Koin hyvänä sen, etten päässyt helpolla – oli pakko oppia katsomaan kriittisesti omia tapoja ja kulttuuria ja perustelemaan teologisia näkemyksiään.

Kiitollisena eteenpäin

Kutsumuksensa suhteen Nenna Kurki kokee olevansa nyt aivan eri viivalla kuin ennen opiskelua.

– On hyvä fiilis lähteä eteenpäin ja sellainen olo, että voisin selvitä seurakuntatyössä. Olen oppinut paljon, ja nyt kaipaan jo päästä tekemään opiskelemiani asioita seurakuntaympäristössä.

Siirtyessään opinnoista kohti kutsumustyötä Nenna kiittää sekä opiskelijakavereitaan että opiston henkilökuntaa kaikesta saamastaan:

– Opettajat on ihan huikeita, sydäntä ja viisautta löytyy! Parhaita juttuja opistolla yhteisön lisäksi on juuri henkilökunta.

teksti: Suvi Kankkunen

Uutinen on julkaistu Suomen Viikkolehden numerossa 26/2020. 

Osallistu Vapaakirkon koulutuskeräykseen!

Lahjoittamalla mahdollistat monien Nennan kaltaisten nuorten ja vanhempienkin varustautumisen kutsumukseensa Jumalan valtakunnan ja paikallisen seurakunnan palvelijoina. Kiitos tuestasi! 

Lahjoittaa voit täällä

Poliisihallitus on myöntänyt Suomen Vapaakirkolle rahankeräysluvan RA/2019/1051. Lupa on voimassa 1.2.2020 – 31.12.2020 koko maassa Ahvenanmaata lukuunottamatta.