Kutsumus ja vastuu seurakunnasta johdattivat Jennin pastoriopintoihin

18.2.2018

kuva: Seija Tiittainen

Johtaja tarvitsee kestävän pohjan

– Takanani on monen vuoden prosessi, jossa Jumala kutsui minua hengelliseen työhön. Kyselin sitä, onko kutsuni kokoaikaista seurakuntatyötä vai liittyykö se vapaaehtoisvastuuseeni seurakunnassani, kertoo Jenni Malinen, 29-vuotias Hope-seurakuntalainen Turusta. 

– Sitten kun minulle selkeni, että Jumala haluaa minun opiskelevan pastoriksi, kyse oli enää siitä, mikä parhaiten varustaisi minua kutsuun. Mielessäni oli paljon vaihtoehtoja, mutta yhä uudelleen vahvimpana nousi esiin Suomen teologinen opisto. Kun sitten uskalsin tehdä päätöksen ja laittaa hakemuksen, minulle varmistui, että olen menossa oikeaan suuntaan.

”Musta tuntuu” ei enää riitä

Aloittaessaan teologisen seminaarin opinnot elokuussa 2017 Jennillä oli tähtäimessään kestävä teologinen pohja työlle seurakunnassa.

– Koin tarvitsevani sitä, että minua haastetaan ajattelemaan eri tavoin, miettimään itse ja löytämään perustelut sille, minkä takana seison. Nautinkin siitä, että luokassa saan keskustella eri seurakunnista tulleiden erilaisten ihmisten kanssa. Keskustelumme ovat todella hedelmällisiä ja avaavia. Näen laajalla skaalalla, mitä Suomessa tapahtuu.

Tarve teologian opiskeluun nousi johtamisvastuusta seurakunnassa.

– Koen, että seurakunnassa minulla on suuri vastuu puhua oikeita asioita silloin, kun puhun julkisesti. ”Musta tuntuu” -meininki ei enää riitä.

Yksi elämä kaikilla mausteilla

Opintoihin sisältyvän seurakuntaosallistumisen Jenni kokee hyvänä.

– Kaiken, mitä opin, voin heti seuraavana viikonloppuna laittaa käytäntöön kotiseurakunnassani, tai ainakin miettiä, mihin se soveltuisi. Henkilökohtaisestikin tämä on minulle ihanaa aikaa, vaikka raskastakin. Saan käyttää aikaa miettiäkseni omaa Jumala-suhdettani ja kutsuami. Mottoni onkin nykyään ”yksi elämä kaikilla mausteilla”.

Jenni Malinen kehottaa kutsun saaneita rohkeuteen.
– Tänne tulon jälkeen minulle on tullut ajatus, että kannattaa tehdä rohkeita valintoja. Jos sinulla on kutsu, on tärkeää varustautua ja heittäytyä siihen. Paikalla pysyminen on turhauttavaa. Kun ottaa askeleita, Jumala kyllä johdattaa. 

Suvi Kankkunen

Haastattelu on julkaistu Suomen Viikkolehdessä 7/2018

>>Lue lisää opinnoista
>>Hae teologiseen seminaariin