Henkilökunta

Opiston henkilökunta on lueteltuna aakkosjärjestyksessä. 

Rehtori


Timo Lehikoinen

Syyskuussa 2017 rehtoriksi valitun Timon ura Suomen teologisessa opistossa alkoi vuonna 2002, jolloin hän aloitti työskentelyn koulutussihteerinä ja opettajana. Hän toimi opintojohtajana vuodesta 2006, vararehtorina vuodesta 2015 ja vt. rehtorina syksystä  2016. Pastoriksi 1998 valmistunut Timo on suorittanut Master of Theology -tutkinnon Belgiassa 2002.  Timo on lempeä suurperheen isä, joka kohtaa myös opiskelijoita ja työtovereita lempeydellä ja suoraselkäisyydellä. 

Vastuualueet: rehtorin tehtävät, Uuden testamentin eksegetiikan ja systemaattisen teologian opettaminen

Elämän motto: "Kävele suoraan, niin tarvitset vähemmän askelia saavuttaaksesi päämääräsi."

Henkilökunta


Juhani Ilkka

Juhani, tuttavallisemmin Juise, on toiminut monimuotokoulutusvastaavana ja opettajana kesästä 2016 alkaen. Hän toimii nykyään myös opistopastorina. Juise on idearikas monitoimimies, joka on monessa mukana ja osaa kaikenlaista. Häneltä luonnistuu niin tapahtumien tuottaminen kuin useiden instrumenttien soittaminen (ei samanaikaisesti yleensä). Juise toimii aktiivisesti Akaaseen istuttamassaan Vapaaseurakunnassa. 

Vastuualueet: monimuotokoulutuksen vastaava, opistopastori, kirkkohistorian aineiden opettaminen (kirkkohistoria, vapaan kristillisyyden historia, Vapaakirkon historia, karismaattisen liikkeen historia), järjestelmiin ja tekniikkaan liittyvät asiat 

Elämän motto"Auta muita menestymään!"

Suvi Kankkunen

Suvin työura Suomen teologisella opistolla alkoi vuonna 2010. Nykyisin hän työskentelee kehittämisjohtajana. Suvi on toiminut opettajana syksystä 2012 ja Hope -raamattukoululinjan johtajana 2013–2017. Koulutukseltaan hän on Vapaakirkon pastori ja kauppatieteiden maisteri, joka on keskittynyt opinnoissaan johtamiseen. Suvi on innovatiivinen johtaja ja organisoija, joka nauttii oman kodin sisustamisesta ja kaikesta kauniista ympärillään, myös taiteesta ja kulttuurista monipuolisesti.

Vastuualueet: strateginen suunnittelu ja kehittäminen, markkinointi, koulutussuunnittelu, tutkimusmenetelmien, johtamisen ja ekklesiologian kurssit, seurakuntaosallistuminen, lapsi- ja nuorisotyökoulutus

Elämän motto: "Just do it."

Tommi Karjalainen

Tommi on ollut mukana opistolla moninaisissa rooleissa vuodesta 2001 lähtien, ensin opiskelijana ja sitten henkilökunnassa. Tommin tie opettajaksi opistolle on kulkenut ensin Hollannin ja sitten Skotlannin kautta, jossa hän suoritti filosofian tohtorin (Ph.D.) tutkinon. Tommi pitää juoksemisesta ja lukemisesta, sekä nauttii laadukkaasta kahvista ja syvällisistä, elämän makuisista keskusteluista.

Vastuualueet:  Uuden testamentin eksegetiikan ja systemaattisen teologian opettaminen

Elämän motto: Opeta meitä laskemaan päivämme oikein, että me saisimme viisaan sydämen.

Markus Nikkanen

Markus Nikkanen aloitti opintojohtajana syksyllä 2018. Vuonna 2005 suorittamansa pastoritutkinnon jälkeen Markus toimi pastorin Turun Hope-seurakunnassa ennen ulkomaille opiskelemaan lähtöään. Markuksen tie on kulkenut Yhdysvaltojen kautta Skotlantiin, jossa hän suoritti filosofian tohtorin (Ph.D.) tutkinnon vuonna 2018. 

Vastuualue: opintojohtajan tehtävät ja Uuden testamentin opettaminen

Elämän motto: 

Helena Lintinen-Karvala

Helenan työura Suomen teologisella opistolla alkoi 90-luvun puolivälistä. Siitä asti hän on toiminut osa-aikaisena tuntiopettajana. Helena jäi eläkkeelle Suomen Alfa-toiminnan toiminnanjohtajan tehtävästä kesällä 2018. Nyt Helena nauttii, kun ehtii olemaan Alfa-kursseilla mukana paikallisesti. Helena on lämminsydäminen nainen, jonka ystäväpiiri ulottuu maailman ympäri. 

Vastuualueet: Uuden testamentin kreikan opettaminen sekä evankeliointiin, elämänhallintaan ja johtajuuteen liittyvien kurssien opettaminen, opiskelijoiden mentoroinnin koordinointi

Elämän motto"Elämä on tässä ja nyt eli Carpe diem!"

Marika Peussa

Marika Peussa on valmistunut Helsingin yliopistosta, jossa on opiskellut seemiläisiä kieliä sekä Uuden testamentin eksegetiikkaa (FM ja TM). Opistolla Marika on ollut tuntiopettajana syksystä 2014. Harrastuksiin kuuluvat muun muassa käsityöt ja puutarhanhoito sekä toisinaan myös trangiakahvit metsässä.

Vastuualue: Vanhan testamentin heprean opettaminen

Motto: "Ratkaisevaa ei ole se, mitä ihminen tahtoo tai ehtii, vaan se, että Jumala armahtaa."  

Henna Saarinen

Henna Saarinen työskentelee istuttamansa Tulisielukoulun vastaavana opettajana. Koulutukseltaan Henna on pastori ja varhaiskasvatuksen kandidaatti. Työkokemusta hänellä on päiväkodeista, kouluista, kristillisistä järjestöistä sekä eduskunnasta. Henna on toiminut aktiivisesti Vapaakirkossa 25 vuoden ajan, ja kiertänyt opettamassa nuoria ympäri Suomea, eri kirkkokunnissa. Hän kaipaa saada nähdä myös toisten elämässä, miten Jeesus toimii ja vaikuttaa. Henna rakastaa sosiaalista elämää, syvällisiä keskusteluja, hauskanpitoa ja jalkahierontaa.

Vastuualueet: Tulisielukoulun johtaminen

Elämän motto: Two roads diverged in a wood, and I—I took the one less traveled by,
And that has made all the difference. - Robert Frost

Samuel Tedder

Samuel on sydämeltään pastori, joka on palvellut  seurakuntia Suomessa, USA:ssa ja Kanadassa.  Hän on myös aktiivisesti mukana lähetysyhteistyössä Avainmedia lähetysjärjestön kautta sekä Nepalin seurakuntien kanssa. Englannissa teologian tohtoriksi kouluttautunut Samuel on neljän lapsen isä, joka vapaa-ajallaan nauttii ulkoilusta, ruoanlaitosta ja käsillä tekemisestä. 

Vastuualueet: Uuden testamentin eksegetiikan, systemaattisen teologian ja lähetystyön opintojen opettaminen

Elämän motto: "Ole uskollinen askel kerrallaan."

Seija Tiittainen

Seija aloitti työt Suomen teologisen opiston leivissä New Wine -kesätapahtuman järjestelypäällikkönä vuonna 2016. Sittemmin hänen työnkuvansa on laajentunut muihinkin opiston työtehtäviin. Seija on opiskellut mm. Kanadassa ja toiminut OM:n lähetyslaivalla. Opinto-ohjaajaksi valmistunutta Seijaa motivoi opiskelijoiden kohtaaminen, toiminnan kehittäminen ja organisoiminen sekä opettaminen. Vapaa-ajalla Seija nauttii yhteisestä ajasta perheen kanssa. Hänellä on personal trainerina koira, joka huolehtii emäntänsä päivittäistäisestä lenkittämisestä. 

Vastuualueet: opiskelijahallinto, opinto-ohjaus, ja tapahtumien koordinointi 

Elämän motto"Mihin Jumala johdattaa, Hän myös varustaa." ("Where God guides, He provides".)

Tomi Vaahtera

Tomi Vaahtera aloitti uransa Suomen teologisella opistolla tuntiopettajana vuonna 2004. Vuodesta 2010 alkaen hän on toiminut täysiaikaisena opettajana. Tomi on ollut Vapaakirkon pastorina vuodesta 1986 alkaen sekä Ruotsissa että Suomessa ja siten hänellä on vahvaa seurakuntaosaamista. Tomilla on tutkijaluonnetta ja hänen kirjastokokoelmansa on vaikuttava. Hän onkin opistomme Vanhan testamentin asiantuntija. Toisinaan hänet voi bongata mikrofonin takaa laulamasta kitara kädessä. Tomin vapaa-aika kuluu perheen kanssa puuhaillessa ja perheen rintamamiestaloa remontoidessa. 

Vastuualueet: Vanhan ja osin Uuden testamentin eksegetiikan sekä systemaattisen ja käytännön teologian aineiden opettaminen

Elämän motto: "Docéndo díscimus" eli "opettamalle oppii" 

Heikki Virtanen

Heikki on tehnyt mittavan uran Suomen teologisen opiston palveluksessa. Hän on toiminut rehtorin oikeana kätenä vuodesta 1993  aloittaessaan toimistovastaavana. Toimistopäällikkönä hän on toiminut vuodesta 2005 alkaen. Heikki on harkitsevainen mies ja tarkka taloudenpitäjä, joka ei liukkaita kelejäkään pelkää vaan tunnollisesti pyöräilee töihin ympäri vuoden. 

Vastuualueet: asiakaspalvelu, opiskelija- ja taloushallinto, majoitusvastaava

Elämän motto: "Jeesus on Herra, mutta minä olen työläinen."