Kristillisen kasvatuksen koulutus

Kristillisen kasvatuksen monimuotokoulutus 


Kristillisen kasvatuksen koulutuksessa perehdytään monipuolisesti kristillisen kasvatuksen eri näkökulmiin. Se on tarkoitettu kaikille kristillisen kasvatuksen tehtävästä kiinnostuneille missä tahansa roolissa, kouluissa, päiväkodeissa, seurakunnissa, vapaaehtoisena tai vanhempana. Koulutus rakentuu siten, että kaikille yhteisten teemojen lisäksi tarjolla on jonkin verran valinnaisuutta ja oppimista edistää myös yhdessäoppiminen eri toimintaympäristöistä tulevien opiskelijoiden kanssa.

Kurssin tavoitteena on, että opiskelija

  • perehtyy kristillisen kasvatuksen raamatullisiin perusteisiin ja filosofiaan
  • perehtyy raamatulliseen maailmankuvaan ja ihmiskäsitykseen ja ymmärtää
    niiden merkityksen kasvatustehtävässä
  • saa välineitä ja malleja toimintakulttuurin ja pedagogiikan kehittämiseen
  • saa aineksia oman kasvattajan identiteetin ja kutsumuksen työstämiseen
  • perehtyy lapsen ja nuoren kehitykseen ja hengellisiin tarpeisiin

Koulutus koostuu kolmesta aihekokonaisuudesta, joita käsitellään limittäin viiden lähijakson sekä niiden välissä tapahtuvan etäopiskelun aikana.

Kristillisen kasvatuksen perusteet -aihekokonaisuudessa perehdytään kristillisen kasvatuksen raamatullisiin perusteisiin, kasvatusfilosofiaan, maailmankuvan ja ihmiskäsityksen merkitykseen, kasvatusperinteisiin ja Jumalan tuntemiseen. 

Toimintakulttuurit -aihekokonaisuuden teemoja ovat mm. kunnioittavan ja yhteisöllisen toimintakulttuurin rakentaminen, kristillisen koulun ja päiväkodin tai seurakunnan lapsi- ja nuorisotyön identiteetti, pedagogiikan kehittäminen, tiimioppiminen, kasvatustehtävän haasteet ja kipupisteet, tasa-arvokysymykset, kasvatustyö seurakunnassa ja kasvatushankkeiden elinkaari.

Identiteetti -aihekokonaisuuden sisältöjä ovat kasvattajan sydän, kasvattajan oma kasvu, identiteetti ja kutsumus, suhteet, lapsen ja nuoren hengellisyys, identiteetin kasvun tukeminen, auktoriteetti, tytöt ja pojat, johtajuus.
 

Aikataulu 2018-2019

Koulutuksen lähijaksot alkavat perjantaisin iltapäivällä klo 15  ja päättyvät lauantaina klo 17. Lähijaksot ovat 7.-8.9., 9.-10.11., 18.-19.1., 15.-16.3. ja 26.-27.4.
 

Hintatiedot

Koulutuksen kokonaishinta on 610 €. Hinta sisältää opetuksen, majoituksen (2hh, omat lakanat) ja ohjelmaan merkityt ruokailut lähijaksojen aikana sekä välitehtävien ohjauksen. Yhden hengen huoneesta lisämaksu 125 € koko kurssiajalta. Hinta muualla majoittuville on 485 € sisältäen kaikki ohjelmaan merkityt ruokailut.

Kurssimaksu laskutetaan erissä sopimuksen mukaan joko kuukausittain tai neljässä erässä lähijaksojen yhteydessä.

Lähijaksolta poissaolo oikeuttaa majoitus- ja ruokailumaksujen hyvitykseen vain sairaustapauksissa.

 

Suomen teologinen opisto järjestää koulutuksen yhteistyössä Kristillisten koulujen ja päiväkotien liitto ry:n kanssa ja koulutus toimii samalla kristillisten koulujen ja päiväkotien henkilöstön perehdyttämiskoulutuksena. 
 

Ilmoittaudu mukaan tästä!

 

Tällä lomakkeella voit pyytää lisätietoja (huom! Ilmoittautumiseen käytä yläpuolella olevaa linkkipainiketta)

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.