Näyttämötaidekurssi

Seuraava haku syksyllä 2019

Tämä ei ole vaikeaa eikä pelottavaa vaan hauskaa, erittäin hyödyllistä ja sopii jossain muodossa ihan jokaiselle!

Kurssin sisältö

Näyttämötaidekurssilla tutustutaan keskeisiin näyttämötaiteen lajeihin ja niiden käyttömahdollisuuksiin harrastajapohjalta seurakunnassa, järjestötoiminnassa, vapaaehtoistyössä, tiimin rakentamisessa – ja missä vain kurssin osallistujia kiinnostavassa toimintaympäristössä. 

Perinteinen puheteatteri, improvisaatio, sanaton teatteri, miimitekniikan yksinkertaiset perusteet ja monipuolinen liikeilmaisu ovat kurssin työkalupakissa. Opettelemme käyttämään huumoria viestin välittämisessä – ja toisaalta pohdimme kuinka jakaa kaikenlaisia tunteita ja oikeita asioita näyttämötaiteen välityksellä. Kurssilaiset voivat myös esittää toiveita mitä työkaluja haluaisivat kevään aikana käydä läpi. 

Hyvin merkittävä osa on tuotantopuolen opiskelulla, jotta saadaan työkalut kuinka aikatauluttaa ja tehdä esitysten vaatimat taustatyöt. Luova tiimityö ja tiimin johtaminen haasteineen ja mahdollisuuksineen on myös tarkastelun alla. Et uskokaan miten erilaisessa valossa saatat nähdä ystäväsi kurssin aikana – itsestäsi puhumattakaan! Pelkkä lavalla olo ei riitä vaan sinne päästäkseen on osattava toimia tiimissä ja tuottaa projekti eri osa-alueineen.

Kurssin tavoitteena on saada työkaluja toteuttaa yksittäisiä näyttämötaideprojekteja tai perustaa ryhmä. Tavoitteet asetetaan yhdessä sellaiselle tasolle, että ne oikeasti saavutetaan pala palalta. 

Kurssilla on luento-osuuksia ja fyysisen tekemisen osuuksia eli mukaan tarvitaan muistiinpanovälineet sekä mukavat liikuntavaatteet, jotka sallivat mm. lattialla möyrimisen ja suojaavat ihoa riittävästi. Juomapullo on hyvä idea. Mahdollisuuksien mukaan käydään myös katsomassa esityksiä.

Kenelle suunnattu?

 • kenelle tahansa näyttämötaiteista kiinnostuneelle (aiempaa kokemusta ei tarvita)
 • itsensä tai projektiensa kehittämisestä ja sparraamisesta kiinnostuneelle
 • heille, jotka kaipaavat tukea ja ideoita kuinka startata joku näyttämötaideprojekti tai kuinka viedä se maaliin asti
 • heille, jotka nauttivat esiintymisestä ja haluavat oppia miten sitä lahjaa voi kanavoida myös yhteiseksi iloksi ja hyödyksi
 • heille, jotka eivät nauti esiintymisestä mutta mielellään työskentelevät tuotantotiimissä tai näyttämötaiteiden ohjausryhmissä
 • minkä tahansa työmuodon edustajalle, joka haluaa ottaa työhönsä mukaan näyttämötaiteiden elementtejä
 • mille tahansa ryhmille, jotka haluavat hauskalla ja oivaltavalla tavalla kehittää tiimityötaitojaan ja nähdä toisensa uudessa valossa (vaikka ryhmä ei olisikaan näyttämötaideryhmä vaan jotain ihan muuta)

Tavoitteet

Kurssin jälkeen opiskelija

 • Ymmärtää laajasti ja luovasti mitä kaikkea näyttämötaiteisiin kuuluu ja mitä niillä voi tehdä; ihan pientä tai tosi suurta.
 • Ymmärtää jotain uutta itsestään ja ympärillään olevasta tiimistä.
 • Omaa työkaluja käynnistää ja saattaa valmiiksi näyttämötaideprojekteja omassa toimintaympäristössään oli sitten näyttämöllä itse tai tuotantopuolella.
 • On nauranut tosi paljon.