Sisältö ja ajankohdat

House of Worship -ylistysvarustamo koostuu neljästä lähiopetusjaksosta Teopoliksella Tampereella ja niiden väleihin sijoittuvista itsenäisistä etätyöskentelyistä.

1. Jakso "Raamattu ylistää"

• lähijakso 18.–20.1.2019 • etätyöskentely viikot 4–7

Ensimmäisen jakson kantava teema on "Raamattu ylistää". Oppitunneilla käydään läpi erilaista ylistysliikehdintää, ylistyksen teologista perustaa ja erilaisia tapoja ylistää. Samalla avataan sitä, miten ylistys varustaa seurakuntaa ja uskovaa Jumalan valtakunnassa.

Opettajana toimii teologisen opiston kolmannen vuosikurssin opiskelija, laulunopettaja Marianne Salminen yhdessä muusikkomiehensä, musiikkialan yrittäjän, Samuli Salmisen kanssa. Pariskunta kertoo myös omasta polustaan ylistäjinä ja ylistysmusiikintekijöinä.

 

2. Jakso "Ylistysbiisien tekeminen ja tuottaminen"

• lähijakso 15.–17.2.2019 • etätyöskentely viikot 8–11

Toisen jakson kantava teema on laulujen tekeminen, jossa muusikko Anu Neuvonen kertoo lauluntekemisen perusperiaatteista, ja opettaa miten saada lauluihin riimit, rytmit ja laulettavuus kuntoon. Ääni- ja studioammattilainen Sampo Neuvonen kertoo musiikintuottamisen periaatteista, studiotyöskentelystä, laulujen sovittamisesta ja siitä, miten hän etenee, kun ylistysmuusikko koputtaa studion oveen komppilappu kourassa ja haluaisi saada biisinsä talteen? Sampo ja Anu avaavat prosessia: ideasta nuotiksi, nuoteista musiikiksi, musiikista äänitteeksi ja kaikkea siltä väliltä.

 

3. Jakso "Ylistyksen johtaminen"

• lähijakso 15.–17.3.2019 • etätyöskentely viikot 12–15

Kolmannella jaksolla puhutaan ylistyksen johtamisesta. Ylistyksen tavoite on johtaa Jumalan läsnäoloon. Miten se toteutuu käytännössä? Käsittelyssä ovat johtajan henkilökohtainen jumalasuhde, spontaanisuus vs. suunnittelu, erilaiset johtamistyylit ylistyksessä ja ylistyksenjohtamisen sudenkuopat. Opettajina toimivat Kaisu ja Ari Paloheimo, jotka kertovat omasta tyylistään johtaa seurakuntaa ylistykseen tavoitteenaan rakentaa, palvella ja varustaa sekä seurakuntaa että yksilöitä. Ylistysmusiikki jakaa helposti mielipiteitä. Miten se voisi palvella seurakuntaa yhdistävänä ja jokaista voimaannuttavana tekijänä: "..niin että te yksimielisesti ja yhdestä suusta ylistäisitte Jumalaa.."

 

4. Jakso "Profeetallinen ylistys ja HoW-konsertti"

• lähijakso 12.–14.4.2019 • etätyöskentely viikot 16–22

Neljännen jakson teema on profeetallinen ylistys. Mitä muuta ylistys on, kuin laulujen läpilaulamista, bändin ja ihmisten johtamista ja tekniikan hiomista? Miten kuulla Jumalan ääntä ylistyksen aikana ja kuinka hypätä Jumalan virtaan? Miten antaa Pyhälle Hengelle ja armolahjoille tilaa toimia ylistyksen aikana ja laulaa Herralle uusi, spontaani laulu? Aiheesta opettaa ylistysmuusikko Johanna Särkkälä.

Kurssin lopulla järjestetään kaikille avoin ylistystapahtuma lauantaina 13.4.2019 Teopoliksella. Kurssilaiset tuottavat, ohjaavat ja järjestävät tapahtuman. Tapahtumassa kuullaan myös muutamia kurssilaisten omia lauluja, jotka on ehditty saada valmiiksi varustamon aikana.