Sisältö ja ajankohdat

House of Worship -ylistysvarustamo koostuu neljästä viikonlopusta Teopoliksella Tampereella ja itsenäisestä työskentelystä jaksojen välillä.

1. Jakso "Ylistyksen johtaminen"

Lähijakso 17.–19.1.2020

Opettajina Kaisu & Ari Paloheimo

Ensimmäisellä jaksolla puhutaan ylistyksen johtamisesta. Ylistyksen tavoite on johtaa Jumalan läsnäoloon. Miten se toteutuu käytännössä. Käsittelyssä ovat johtajan henkilökohtainen jumalasuhde, spontaanisuus vs.  suunnittelu, erilaiset johtamistyylit ylistyksessä, lauluvalinnat, biisilista ja ylistyksenjohtamisen sudenkuopat.

Opettajina toimivat Kaisu ja Ari Paloheimo, jotka kertovat omasta tyylistään johtaa seurakuntaa ylistykseen tavoitteenaan rakentaa, palvella ja varustaa sekä seurakuntaa että yksilöitä. Ylistysmusiikki jakaa helposti mielipiteitä. Miten se voisi palvella seurakuntaa yhdistävänä ja jokaista voimaannuttavana tekijänä "niin, että te yksimielisesti ja yhdestä suusta ylistäisitte Jumalaa..."

2. Jakso "Ylistysbiisien tekeminen ja tuottaminen"

Lähijakso 14.-16.2.2020

Opettajina Anu & Sampo Neuvonen

Toisen jakson kantava teema on laulujen tekeminen, jossa muusikko Anu Neuvonen kertoo lauluntekemisen perusperiaatteista, ja opettaa miten saada lauluihin riimit, rytmit ja laulettavuus kuntoon. Ääni- ja studioammattilainen Sampo Neuvonen kertoo musiikintuottamisen periaatteista, studiotyöskentelystä, laulujen sovittamisesta ja siitä, miten hän etenee, kun ylistysmuusikko koputtaa studion oveen komppilappu kourassa ja haluaisi saada biisinsä talteen? Sampo ja Anu avaavat prosessia: ideasta nuotiksi, nuoteista musiikiksi, musiikista äänitteeksi ja kaikkea siltä väliltä.
3. Jakso "Ylistys Vanhassa ja Uudessa testamentissa"

Lähijakso 13.-15.3.2020

Opettajina Saara & Rodrigo Campos

Kolmannen jakson aiheena on ylistyksen raamatullinen perusta. Kokeneet opettajat Saara ja Rodrigo avaavat ylistyksen merkitystä Vanhassa ja Uudessa testamentissa ja auttavat ymmärtämään mikä on ylistyksen ytimessä ja miksi tänään ylistämme.
4. Jakso "Profeetallinen ylistys ja House of Worship ylistystapahtuma"

Lähijakso 17.-19.4.2020

Opettajina Johanna Särkkälä ja Marianne Salminen

Neljännen jakson teema on profeetallinen ylistys. Mitä muuta ylistys on, kuin laulujen läpilaulamista, bändin ja ihmisten johtamista ja tekniikan hiomista? Miten kuulla Jumalan ääntä ylistyksen aikana ja kuinka hypätä Jumalan virtaan? Miten antaa Pyhälle Hengelle ja armolahjoille tilaa toimia ylistyksen aikana ja laulaa Herralle uusi, spontaani laulu? Aiheesta opettaa ylistysmuusikko Johanna Särkkälä.

Kurssin lopulla järjestetään kaikille avoin ylistystapahtuma lauantaina 18.4.2020 Teopoliksella. Kurssilaiset tuottavat, ohjaavat ja järjestävät tapahtuman Marianne Salmisen johdolla.