Opettajat

Marianne Salminen

Ylistysvarustamon johtaja, Musiikkipedagogi (AMK), ylistyksenjohtaja, lauluntekijä


Musiikki toi minut nuorena aikuisena seurakuntaan! Sain kasvaa uskossa palvelemalla ylistysbändissä ja ylistämisestä on tullut arjen voimavara ja elämäntapa.

Haluaisin nähdä miten ylistys, jonka keskiössä on Jumalan kohtaaminen, saa kukoistaa seurakunnissa ja vahvistaa yksilöitä sekä yhteisöä. Haluaisin nähdä miten seurakuntamuusikot löytävät omat lahjansa ja käyttävät niitä rohkeasti yhteiseen rakentumiseen.

Ylistysvarustamo on juuri sinulle, jos haluat oppia lisää ylistyksestä ja kehittyä taidollisesti muusikkona. Varustamon neljän viikonlopun aikana saat tukea hengelliseen kasvuun ja vahvistua yhteisössä.

Rukoilen, että Ylistysvarustamo 2020 saisi virittää lahjasi palavaksi ja vapauttaa luovuuden lähteen, mikä sinulle on annettu! 

Marianne Salminen on Sveitsissä sekä USA:ssa opiskellut musiikkipedagogi ja laulaja. Marianne toimii ylistyksenjohtajana yli seurakuntarajojen. Hänen sydämellään on nostaa profeetallista ylistystä Suomessa ja johdattaa seurakuntaa Jumalan kohtaamiseen, jossa on tilaa Pyhän Hengen toiminnalle. Mariannelle muiden varustaminen ja hengellisen kasvun tukeminen on kutsumuksen ytimessä.

Marianne on valmistunut Suomen teologisen opiston pastorilinjalta ja tällä hetkellä työssäoppimisjaksolla Tampereen Vapaakirkkoseurakunnassa.

Anu Neuvonen

Lauluntekijä, säveltäjä ja muusikko

Anu Neuvonen on lauluntekijä, säveltäjä ja muusikko. Alunperin hän opiskeli musiikinopettajaksi, mutta säveltäminen vei pian mukanaan.

 Anulta on ilmestynyt kaksi soololevyä Humble House Recordsin kustantamana ja hän on myös tehnyt lauluja muille artisteille. Näiden lisäksi Anun kynästä ovat lähtöisin mm. ylistyslaulukokoelmat Suurempi kuin elämä ja Taivaisiin ylös pilviin sekä lukuisat musiikkidraamat (mm. PassionSoiva joulukuvaelma Kuka Hän on?, Immanuel) Ylistysvarustamossa Anu johdattaa meidät laulunteon pariin ja sanoittamisen saloihin.

Sampo Neuvonen

Muusikko ja musiikkituottaja 

Sampo Neuvonen on muusikko ja musiikintuottaja. Hän perusti vuonna 2005 musiikin tuotantoon keskittyneen yrityksen Samboy Music, joka nykyisin toimii Akun tehtaalla Ylöjärvellä. Kokonaisen tuotannon lisäksi Samboy Musicilta voi tilata esimerkiksi pelkän miksauspalvelun tai tarvittaessa tuottamisen lisänä Sampolta saa sovitusapua ja hän voi toimia äänitteellä myös muusikkona.

Keikkamuusikkona Neuvonen on ollut rumpalina usean maamme eturivin artistin taustabändeissä. Koulutukseltaan hän on pop/jazz musiikkipedagogi. Sampolta saamme vinkkejä siihen, miten omia valmiita kappaleita kannattaa lähteä sovittamaan ja demottamaan niin, että niistä saa tehtyä laadukkaan äänitteen kaikkien kuultavaksi.

Johanna Särkkälä

Muusikko, säveltäjä, tuottaja, musiikkipedagogi


Johanna Särkkälä on Tampereella asuva freelancer ylistysmuusikko, säveltäjä ja tuottaja. Koulutukseltaan hän on musiikkipedagogi (AMK), pääaineinaan on kitara ja pop/jazz laulu. Johanna on ollut mukana noin parillakymmenellä äänitteellä (mm. Petri Kosonen&band Kultainen sydän, 2 soololevyä, yhteisprojekteja Rodrigo ja Saara Campoksen, Pekka Hautakankaan kanssa, Jylistyksen levyt) eri rooleissa: taustalaulu, solisti, kitaristi, pianisti, säveltäjä/sanoittaja, sovittaja, tuottaja ja kustantaja. Hän toimii tällä hetkellä johtajana Tampere ylistää kollektiivissa ja Jylistyksessä, lapsiperheiden ylistyskulttuurissa. 

Johannan elämäntehtävänä on johtaa seurakuntaa ylistykseen, luoda uutta ylistysmusiikkia ja kouluttaa monipuolisesti ylistyksen alueelta. Varustamossa opetusaiheena on profetaalinen ylistys. Raamattu puhuu usein uuden laulun laulamisesta Herralle. Myös Paavali kehottaa meitä laulamaan sekä Hengellä että ymmärryksellä. Mitä tämä tarkoittaa nykypäivän seurakunnalle ja miksi se on sekä tärkeää että syväluotaavaa jokaisen uskovan elämään? Tästä aiheesta opetetaan, jutellaan ja harjoitellaan käytännön harjoitteiden kautta, jotta jokainen koulutuksessa ollut saisi työkaluja profetaalisen ylistyksen johtamiseen omassa elämässään.

Kaisu & Ari Paloheimo

Kaisu ja Ari Paloheimo toimivat ylistyksenjohtajina ja kouluttajina yli seurakuntarajojen. Heillä on vahva evankelistatausta ja se näkyy ja kuuluu heidän musiikistaan. Ylistysvarustamossa he opettavat ylistyksenjohtamisesta.

”Seurakunta tarvitsee johtajia, myös ylistyksessä. Ihmiset seuraavat, jos johtajat osaavat johtaa. Liian usein ylistysmusiikki jää vain bändin omaksi jutuksi, eikä välttämättä osata haastaa ihmisiä mukaan ja johdattaa syvään, henkilökohtaiseen Jumalan kohtaamiseen. Ylistys on vahva ase; se luo yhteyttä, antaa voimaa ja parantaa. Ylistyksenjohtajilta kuitenkin vaaditaan monenlaista, jotta ylistys tekee tehtävänsä: pitää mm.osata valita laulut ja biisilista viisaudella ja jopa oikeasta sävellajista, miettiä kohdeyleisöä, haastaa heitä syvemmälle ylistyksessä ja johtaa myös vapaisiin osioihin, mutta niin, että kokemus vahvasta ylistyksestä on yhteinen. 

Ylistyksenjohtamisessa voi piileä monta sudenkuoppaa teknisestä toteuttamisesta arkuuteen johtaa. Näitä käsittelemme opetuspäiviemme aikana. Lisäksi pureudumme erilaisiin ylistyksenjohtamistyyleihin, joista voit löytää omasi.”

Saara & Rodrigo Campos