Opettajat

Marianne Salminen

musiikkipastori, musiikkipedagogi (AMK), ylistyksenjohtaja ja laulunkirjoittaja

Haluaisin nähdä miten ylistys, jonka keskiössä on Jumalan kohtaaminen, saa kukoistaa seurakunnissa ja vahvistaa yksilöitä sekä yhteisöä. Haluaisin nähdä miten seurakuntamuusikot löytävät omat lahjansa ja käyttävät niitä rohkeasti yhteiseen rakentumiseen.
Ylistysvarustamo on juuri sinulle, jos haluat oppia lisää ylistyksestä ja kehittyä taidollisesti muusikkona. Varustamon neljän viikonlopun aikana saat tukea hengelliseen kasvuun ja vahvistua yhteisössä.
Rukoilen, että Ylistysvarustamo 2021 saisi virittää lahjasi palavaksi ja vapauttaa luovuuden lähteen, mikä sinulle on annettu!

Marianne Salminen on Sveitsissä sekä USA:ssa opiskellut musiikkipedagogi ja laulaja. Marianne toimii ylistyksenjohtajana yli seurakuntarajojen. Hänen sydämellään on nostaa profeetallista ylistystä Suomessa ja johdattaa seurakuntaa Jumalan kohtaamiseen, jossa on tilaa Pyhän Hengen toiminnalle. Mariannelle muiden varustaminen ja hengellisen kasvun tukeminen on kutsumuksen ytimessä. Marianne on valmistunut vapaakirkon pastoriksi ja toimii tällä hetkellä musiikkipastorina Tampereen vapaakirkkoseurakunnassa.

Lasse Heikkilä

Lauluntekijä, säveltäjä ja muusikko

Lasse Heikkilä opettaa sovittamisesta 35 vuoden kokemuksella. Hänen työpöydiltään on lähtenyt maailmalle satoja eri tyylisiä sovituksia niin ammattilaisten kuin aloittelijoidenkin käyttöön. Teoriapohjaa on rakennettu Sibelius-Akatemian sävellyksen ja musiikinteorian osastolla ja bändejään Lasse on johtanut 12-vuotiaasta asti.

Kurssilla kerätään musiikin sovittajan työkalupakkiin uusia lähestymistapoja laulutekstiin, karakteereihin, rytmiin, harmoniaan, soitinten roolitukseen ja musiikillisen draaman rakentamiseen.  
www.lasse.net

Maria Lappi

Laulaja-Lauluntekijä, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja 

Maria Lappi on laulaja-lauluntekijä, jonka kutsumus on luoda kristillistä musiikkia. Marian laulujen ydintä ovat syvälliset, pohdiskelevat tekstit. Maria on koulutukseltaan muusikko sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja.

Kurssilla opit sanoitusten kirjoittamista ja analysointia. Työkaluina tähän ovat lyriikan keskeisimmät käsitteet, joihin kurssilla tutustutaan. Saat avuksesi myös erilaisia kirjoitusharjoituksia. Lisäksi pohdimme oman kirjoittajaäänen löytämistä. Voit tuoda kurssille mukanasi omia sanoituksiasi tai lempilaulujesi tekstejä tarkasteltavaksi!
www.marialappi.fi

Teemu Sätilä

Musiikintekijä ja artisti

Teemu on musiikintekijä ja artisti, joka on asunut viimeiset kaksi vuotta Lontoossa musiikkia tehden ja opiskellen. Hän on julkaissut englanninkielistä indie poppia vuodesta 2015 saaden kansainvälistä huomiota sekä lähes miljoona streamiä Spotifyssa. Tuorein EP 'on the verge of something' julkaistiin syyskuussa 2020. Vuosina 2014-2018 hän vaikutti myös Hopeseurakunnassa, Turussa johtaen ylistystiimi Hope Soundia ja toimi kollektiivin albumin 'Luonamme' (2017) taiteellisena johtajana sekä yhtenä biisinkirjoittajana.

Teemu tulee jakamaan omasta musiikintekoprosessistaan sekä co-write -työskentelytavasta, joka on erityisesti kaupallisen pop-musiikin maailmassa suosittu tapa tehdä musiikkia. Hän kertoo myös yhdessä kirjoittamisen hyödyntämisestä Soundin albumin teossa. Lisäksi Teemun sessioiden aikana tulemme keskittymään erityisesti melodioihin niin analysoinnin kuin harjoitusten kautta.

www.satilamusic.com
www.facebook.com/satilamusic
www.instagram.com/satilamusic

Johanna Särkkälä

Muusikko, säveltäjä, tuottaja, musiikkipedagogi


Johannan elämäntehtävänä on johtaa seurakuntaa ylistykseen, luoda uutta ylistysmusiikkia ja kouluttaa monipuolisesti ylistyksen alueelta. Johannan kotiseurakunta on Tampereen vapaakirkkoseurakunta, mutta hän kiertää työkseen yhteiskristillisesti musisoimassa ja opettamassa ympäri Suomea. Hän opettaa myös yksityisesti laulua, soittoa ja sävellystä. 

Johanna opettaa ylistysvarustamossa aiheesta profetaalinen ylistys, jota hän on saanut tehdä jo yli 20 vuotta. Varustamossa on tarkoitus sukeltaa aiheeseen ihan käytännön tasolla, yhdessä viipyen profetaalisessa ylistyksessä koko ryhmänä. Tämän jälkeen on mahdollisuus keskusteluun ja kokemusten jakamiseen. Johanna avaa myös omia vuosien varrella oppimiaan asioita aiheesta. 

Kaisu & Ari Paloheimo

Kaisu ja Ari Paloheimo toimivat ylistyksenjohtajina ja kouluttajina yli seurakuntarajojen. Heillä on vahva evankelistatausta ja se näkyy ja kuuluu heidän musiikistaan. Ylistysvarustamossa he opettavat ylistyksenjohtamisesta.

”Seurakunta tarvitsee johtajia, myös ylistyksessä. Ihmiset seuraavat, jos johtajat osaavat johtaa. Liian usein ylistysmusiikki jää vain bändin omaksi jutuksi, eikä välttämättä osata haastaa ihmisiä mukaan ja johdattaa syvään, henkilökohtaiseen Jumalan kohtaamiseen. Ylistys on vahva ase; se luo yhteyttä, antaa voimaa ja parantaa. Ylistyksenjohtajilta kuitenkin vaaditaan monenlaista, jotta ylistys tekee tehtävänsä: pitää mm.osata valita laulut ja biisilista viisaudella ja jopa oikeasta sävellajista, miettiä kohdeyleisöä, haastaa heitä syvemmälle ylistyksessä ja johtaa myös vapaisiin osioihin, mutta niin, että kokemus vahvasta ylistyksestä on yhteinen. 

Ylistyksenjohtamisessa voi piileä monta sudenkuoppaa teknisestä toteuttamisesta arkuuteen johtaa. Näitä käsittelemme opetuspäiviemme aikana. Lisäksi pureudumme erilaisiin ylistyksenjohtamistyyleihin, joista voit löytää omasi.”