Opettajat

Kaisu Paloheimo

Ylistyskoulun johtaja, KTM, AmO

Ylistysmusiikki on muuttanut vahvasti elämääni. Se virta, johon voi heittäytyä Jumalan kannateltavaksi ja johon voi johdattaa muitakin parantumaan, virvoittumaan ja kohtaamaan Luojaansa on jotain niin valtavaa, että haluan tehdä ylistykselle tilaa elämässäni jatkuvasti enemmän.

Näky ylistysvarustamosta piirtyi mieleeni kesken erään ylistyskokouksen. Oltuani pitkään mukana järjestämässä erilaisia hengellisiä tapahtumia, konfferensseja ja konsertteja innostuin järjestämään ylistäjille ympäri Suomen mahdollisuuden kehittyä ylistäjänä niin hengellisesti kuin taidollisestikin. Niinpä keräsin ympärilleni joukon ylistysmusiikin moniosaajia ja yhdessä tarjoamme parastamme, jotta voisit virittää lahjasi palavaksi ja nostaa muitakin rinnallesi palvelemaan. 

Tervetuloa mukaan ylistysvarustamoon House of Worship eli ylistyksen huoneeseen! 

Marianne Salminen

Musiikkipedagogi (AMK), pääaineena jazzlaulu

Marianne toimii ylistyksenjohtajana yli seurakuntarajojen. Hänen sydämellään on nostaa profetaalista ylistystä Suomessa ja johdattaa seurakuntaa Jumalan kohtaamiseen, jossa on tilaa Pyhän Hengen toiminnalle. Marianne on perehtynyt useisiin laulutekniikoihin, antanut yksityistunteja ja vetänyt kuoroja. Ylistyskoulussa Mariannen fokus on hioa ääneesi haluamaasi sointia ja antaa vinkkejä tulkintaan sekä laulutekniikkaan. Hänen laulunopetuksessaan korostuu "Freedom of Natural Production" -tekniikka, jossa paneudutaan luonnolliseen äänenmuodostukseen, vapaaseen sointiin ja hyvään kehontuntemukseen.

Johanna Särkkälä

Muusikko, säveltäjä, tuottaja, musiikkipedagogi

Johanna Särkkälä on Tampereella asuva freelancer ylistysmuusikko, säveltäjä ja tuottaja. Koulutukseltaan hän on musiikkipedagogi (AMK), pääaineinaan on kitara ja pop/jazz laulu. Johanna on ollut mukana noin parillakymmenellä äänitteellä (mm. Petri Kosonen&band Kultainen sydän, 2 soololevyä, yhteisprojekteja Rodrigo ja Saara Campoksen, Pekka Hautakankaan kanssa, Jylistyksen levyt) eri rooleissa: taustalaulu, solisti, kitaristi, pianisti, säveltäjä/sanoittaja, sovittaja, tuottaja ja kustantaja. Hän toimii tällä hetkellä johtajana Tampere ylistää kollektiivissa ja Jylistyksessä, lapsiperheiden ylistyskulttuurissa. 

Johannan elämäntehtävänä on johtaa seurakuntaa ylistykseen, luoda uutta ylistysmusiikkia ja kouluttaa monipuolisesti ylistyksen alueelta. Varustamossa opetusaiheena on profetaalinen ylistys. Raamattu puhuu usein uuden laulun laulamisesta Herralle. Myös Paavali kehottaa meitä laulamaan sekä Hengellä että ymmärryksellä. Mitä tämä tarkoittaa nykypäivän seurakunnalle ja miksi se on sekä tärkeää että syväluotaavaa jokaisen uskovan elämään? Tästä aiheesta opetetaan, jutellaan ja harjoitellaan käytännön harjoitteiden kautta, jotta jokainen koulutuksessa ollut saisi työkaluja profetaalisen ylistyksen johtamiseen omassa elämässään.

Sampo Neuvonen

Lauluntekijä, muusikko ja musiikkituottaja 

Sampo Neuvonen on muusikko ja musiikintuottaja. Hän perusti vuonna 2005 musiikin tuotantoon keskittyneen yrityksen Samboy Music, joka nykyisin toimii Akun tehtaalla Ylöjärvellä. Kokonaisen tuotannon lisäksi Samboy Musicilta voi tilata esimerkiksi pelkän miksauspalvelun tai tarvittaessa tuottamisen lisänä Sampolta saa sovitusapua ja hän voi toimia äänitteellä myös muusikkona.

Keikkamuusikkona Neuvonen on ollut rumpalina usean maamme eturivin artistin taustabändeissä. Koulutukseltaan hän on pop/jazz musiikkipedagogi. Sampolta saamme vinkkejä siihen, miten omia valmiita kappaleita kannattaa lähteä sovittamaan ja demottamaan niin, että niistä saa tehtyä laadukkaan äänitteen kaikkien kuultavaksi.

Anu Neuvonen

Lauluntekijä, musiikinopettaja ja muusikko

Anu Neuvonen on lauluntekijä, musiikinopettaja ja muusikko. Häneltä on ilmestynyt kaksi soololevyä Humble House Recordsin kustantamana ja hän on myös tehnyt lauluja muille artisteille.

Näiden lisäksi Anun kynästä ovat lähtöisin mm. ylistyslaulukokoelmat Suurempi kuin elämä ja Taivaisiin ylös pilviin sekä musiikkidraamat PassionImmanuel, Soiva joulukuvaelma Kuka Hän on? sekä joulukuussa 2018 ensi iltansansa saava Lucia. Vapaa-aikana Anun löytää metsästä liikkumasta - tai sitten nojatuolista lukemasta, yleensä kaakaomuki 

Juhani Ilkka

Opettaja, pastori, yrittäjä

Juhani vastaa teologisen opiston monimuotokoulutuksesta ja on ollut alusta asti ylistyskoulun puuhamiehenä. Juise omaa vahvan osaamisen tapahtumajärjestämiseen ja tapahtumien tekniseen toteutukseen mutta myös musiikin tuottamiseen ja itse soittamiseenkin. Hän toimii opetustyön ohella pastorina ja hengellisenä mentorina. Ylistyskoulussa Juise hoitaa ylistyshetkien ja ylistyskonsertin teknistä toteutusta ja toimii houstina viikonloppujen ajan.

Tomi Vaahtera

Vapaakirkon pastori, ammatillinen opettajatutkinto, teol. kand./maist. opintoja Åbo Akademi

Tomi on ollut mukana tuomassa ylistysmusiikkia Suomeen, nähnyt ylistyksen tärkeyden ja voiman, mutta myös sen tuomat musiikkikulttuuriin haasteet. Hän keskittyykin siihen, miten musiikki voisi palvella jokaista seurakuntalaista taustasta ja iästä huolimatta ja rakentaa siltoja - ei hajottaa niitä. Yhtenä Tomin innostajana on toiminut hänen tuttavansa Matt Redman, jonka sydämen palo ja nöyrä asenne ylistyksen johtajana ovat tehneet Tomiin lähtemättömän vaikutuksen. Tänä vuonna Tomi toimii ylistyskoulussa materiaalipankkina ylistyksen teologiaa käsiteltäessä.

Samuli Salminen

Muusikko, pastori, yrittäjä

Kymmenen vuotta sitten Samuli oli juuri valmistunut Los Angeles Music Academy:stä ja palannut Suomeen, kun hän kuuli Jumalan puhuvan hänelle: "Jätätkö musiikin ja lähdetkö opiskelemaan pastoriksi?". Tämä kysymys muutti Samulin elämänsuunnitelmat täysin, "Luulin, että en enää koskaan tule tekemään musiikkia ammatikseni".

Kymmenen vuotta myöhemmin Jumala puhui Samulille uudestaan. Tämän tuloksena Samuli perusti yrityksen, jossa kiteytyy hänen osaamisensa musiikinalalta ja pastorin työstä. Artist Elevation on musiikkialan palveluita tarjoava yritys, jonka visiona on olla nostamassa ja tukemassa uutta artistien sukupolvea. "Me uskotaan, että Suomessa on nuoria tulevaisuuden artisteja joilla on uniikki ääni, ja paljon annettavaa. Näitä artisteja me halutaan olla koutsaamassa kohti sellaista artistin uraa, joka on juurtunut heidän omaan identiteettiinsä ja jossa heidän äänensä ja sanomansa pääsee parhaiten kuuluville."

Ylistysvarustamossa Samuli puhuu ylistäjän identiteetistä ja lahjojen löytämisestä.