Kuka minä olen? Artikkelisarja identiteetistä

Kuka minä olen? Kysymys identiteetistä on aina ollut ihmiselle ajankohtainen, mutta varsinkin meidän aikanamme identiteetillä ja identifioitumisella on paitsi yksilöä koskevia, henkilökohtaisia merkityksiä, myös yhteiskunnallisia ja jopa poliittisia merkityksiä. Toisaalta kristittyinä meidän on olennaista kysyä Raamatun äärellä, mitä on identiteetti kristillisessä asiayhteydessä ja kristittyjen, sekä yksilöiden että yhteisöjen, elävänä kokemuksena.

Teologisen opiston opettajat käsittelevät artikkelisarjassaan syksyn 2018 aikana kysymyksiä identiteetistä monelta eri kannalta, lähtien Kristuksessa olemisen perustalta. Artikkelit julkaistaan Suomen Viikkolehdessä viikoittain (43–51/2018) ja täällä opiston blogissa lehden ilmestymisen jälkeen. 

  1. Kuka minä olen? – Markus Nikkanen (vko 43)
  2. Minä olen... Kristuksessa – Markus Nikkanen (vko 44)
  3. Miten kristillistä identiteettiä rakennetaan? – Markus Nikkanen (vko 45)
  4. Identiteetissä on voimaa – Suvi Kankkunen (vko 46)
  5. Kulttuuriset odotukset haastavat sukupuoleen identifioitumista – Suvi Kankkunen (vko 48)
  6. Kuulumme kuulumaan – Tommi Karjalainen (vko 49)
  7. Terve kristitty terveessä ruumiissa – Tommi Karjalainen (vko 50)
  8. Oman identiteetin etsiminen – yksilökeskeistä, rajatonta ja juuretonta? (yhteenvetoartikkeli) – Markus Nikkanen (vko 51)