Tutustu opiston ihmisiin - Elina Almgren on vakuuttunut, että opiskelu on satsausta koko elämää varten

21.5.2016


Elina Almgren

Olen Elina Almgren (27).  Opiskelen ensimmäistä vuotta Suomen teologisessa opistossa. Ennen Teologiseen opistoon tuloani opiskelin Itä-Suomen yliopistossa sosiaalipsykologiaa.

Kun pänttäsin tentteihin yliopistossa, mietin usein, että kunpa voisin viettää vaikka vuoden opiskellen Raamattua ja keskittyä ottamaan kunnolla selvää kaikesta siitä, mihin uskon. Monet ystäväni kävivät vuoden raamattukouluja tai opetuslapseuskouluja, ja aloin itsekin haaveilla tällaisesta mahdollisuudesta.

Muutaman vuoden kuluttua siitä, kun olin valmistunut yliopisto-opinnoistani, nousi ajatus Raamatun opiskelusta jälleen mieleeni. Myös lähetystyöhön lähteminen oli ollut pitkään sydämelläni, ja olisin halunnut saada vahvistusta tähän asiaan opiskelun kautta.

Tarkastelin useampia kouluja ja opistoja, ja mietin, mikä voisi olla paras vaihtoehto. Olin kuullut hyvää palautetta Suomen teologisesta opistosta ystäviltäni ja seurakunnassa. Miettiessäni asiaa ja juteltuani Teologisessa opistossa opiskelleiden tuttujeni kanssa, tulin vakuuttuneeksi siitä, että tämä olisi paras paikka minulle.

Lopulta hain Teologisen seminaarin ensimmäiselle vuodelle ja pääsin sisään.

Vastauksia vaikeisiinkin kysymyksiin

Alussa odotin opintojen alkua vähän peloissani, mutta nyt ensimmäisen vuoden jälkeen tunnetilat ovat todella myönteiset. Vaikka olen aina uskonut Raamatun totuuksiin, olen tämän vuoden aikana saanut älyttömästi työkaluja sekä Raamatun tutkimiseen että vaikeiden kristinuskon kysymysten pohtimiseen.

Raamattu on rikas ja monipuolinen kirja, ja sillä on meille paljon annettavaa. Olen yhden vuoden aikana muun muassa tutustunut Raamatun historiaan, opiskellut kreikkaa, harjoitellut Raamatun tulkintaa sekä käsitellyt seurakuntaelämän ja johtajuuden kysymyksiä. Parasta opiskeluissa on mielestäni ollut se, että täällä voin esittää vaikeitakin kysymyksiä, joihin asiantuntevat ihmiset vastaavat ja auttavat minua pohdinnoissani.

Tähtään lähetystyön tutkintoon

Olen opintojen aikana päässyt harjoittelemaan erilaisia tehtäviä seurakunnassa ja sitä kautta olen löytänyt itsestäni uusia puolia.

Olen myös nauttinut valtavasti siitä, että opiskelijajoukossamme on eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä. On tuntunut rikkaudelta tutustua niin moniin ihmisiin ja luoda uusia ystävyyssuhteita.

Opiskelu on välillä ollut haastavaa — mutta myös motivoivaa, koska aiheet ovat olleet kiinnostavia. Mielestäni tällainen vuosi teologian opiskelua olisi hyödyllinen ihan kenelle tahansa kristitylle. 

Itselläni on tähtäimessä lähetystyön tutkinto, joten aion opiskella Tampereella toisen vuoden. Saa nähdä sitten sen jälkeen, mitä elämässäni tapahtuu. Nyt nautin vielä siitä, että saan syventyä Raamattuun ja teologiaan. Tämä koulu on minulle satsausta koko elämää varten.

Elina Almgren

Elina on ensimmäisen vuosikurssin Teologisen seminaarin opiskelija.