Tutustu opiston ihmisiin - Arja Hellén-Rinne aloitti etäpaketin opintoja

13.5.2016


Arja Hellén-Rinne

Kuka olet, mitä teet? 

Olen ammatiltani lähihoitaja. Asun Turussa. Perheeseeni kuuluu aviomies. Meillä on kaksi aikuista poikaa ja neljä lastenlasta, joista kolme on täällä ajassa ja nuorin taivaan kodissa. Seurakuntani on Raision vapaaseurakunta, johon olen kuulunut uskoontulostani lähtien yli kolmekymmentä vuotta.

Miten tulit lähteneeksi Suomen teologisen opiston monimuotokoulutukseen? 

Jäin työstäni osa-aika eläkkeelle viime syksynä. Lisääntynyt vapaa-aika antoi mahdollisuuden opiskeluun. Monimuotokoulutus on tähän elämänvaiheeseen sopiva vaihtoehto opiskella Raamattua tavoitteellisesti, josta olin jo pitkään haaveillut.

Mitä sinun mielestäsi on olennaista tiedostaa opintojen edistymisen kannalta, jos lähtee tällaiseen koulutukseen? 

Opintojen edistyminen ja aikataulussa pysyminen vaatii innostuneisuutta ja aikaa sekä hieman itsekuria, jotta saa tehtävät valmiiksi määräaikaan mennessä. 

Miten hyödynnät koulutustasi seurakuntaelämässä, työssä tai jossakin muussa yhteydessä? 

Seurakunnassa voin hyödyntää opiskeluani ymmärtämällä paremmin Raamatun ilmoituksen kokonaisuutta. Kurssien tehtävät haastavat pohtimaan ja löytämään uutta ja laajempaa näkökulmaa sekä Vanhan että Uuden testamentin kirjoituksista. Uuden löytäminen syventää uskoa ja luottamusta Jumalan uskollisuuteen ja hyvyyteen. 

Miten opintosi ovat omasta mielestäsi sujuneet? Onko koulutus vastannut sille asettamiasi tavoitteita? 

Tavoitteeni on pysyä kurssien aikataulussa ja tämä on toistaiseksi toteutunut. Kaikkiin kursseihin en ole pystynyt paneutumaan täysillä. Ensimmäisen lukuvuoden opiskelijana toivoisin opettajilta enemmän palautetta. 

Opisto siirtyy Tampereelle. Mitä ajattelet sen merkitsevän monimuotokoulutuksen kannalta? 

Opiston siirtyminen Tampereelle helpottaa omaa kulkemistani yleisillä kulkuneuvoilla Turusta, mutta Santalan kaunista ympäristöä ja rantasaunaa tulee ikävä. Keskeisempi sijainti mahdollistaa parempien kulkuyhteyksien myötä uusia opiskelijoita sekä monimuoto- että päiväopiskeluun. 

Kenelle suosittelet samaa koulutusta? 

Suosittelen koulutusta kaikille, jotka ovat kiinnostuneita syventämään Raamatun ja Jumalan tuntemista.

Mitä muuta haluat sanoa henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita vastaavasta koulutuksesta? 

Moodle oppimisympäristöäkään ei kannata pelätä, sitä on helppo käyttää ja siihen saa opastusta. Opiskelu etänä on yksinäistä, mutta lähijaksoilla olen saanut tutustua erittäin mukaviin ihmisiin, ja pohdinnat Moodlessa ovat mielenkiintoisia ja avartavia.