Sinun ei tarvitse tulla kouluun, jotta voit opiskella — koulu voi tulla sinun luoksesi!

10.5.2016
Janis Cukurs

Suomen teologisessa opistossa palvelemme ihmisiä, jotka paneutuvat vakavissaan oppimiseen. Täysiaikaisille opiskelijoille tarjoamme Teologisen seminaarin tutkintotavoitteiset opinnot ja erityisesti nuorille suunnatun HOPE-raamattukoulun, mutta järjestämme myös monimuotokoulutusta.

Teologisessa opistossa uskomme, että kuka tahansa voi opiskella riippumatta iästä, perhetilanteesta, opiskelutaidoista, työtilanteesta tai paikkakunnasta. Siksi olemme kehittäneet täysiaikaisen opiskelun rinnalle erilaisia monimuotokoulutuksia, joita voi suorittaa oman toimen ohella vaikkapa omalta paikkakunnalta käsin.

Suomen teologisen opiston monimuotokoulutukset ovat 9–12 kuukauden pituisia ohjelmia, jotka koostuvat viiden tai kuuden viikonlopun (pe–su) lähijaksosta opistolla Tampereella sekä verkkotehtävistä. Verkkotehtävät tehdään Moodle-oppimisympäristössä.

Tulevana syksynä tarjoamme ainakin kolme eri ohjelmaa: Perheohjaajakoulutus, Mentorikoulu ja Teologisen seminaarin etäpaketti.

Kattavat tiedot monimuotokoulutuksista löytyvät opiston nettisivuilta teologinenopisto.fi/monimuotokoulutus.

Laadukasta opetusta hyvässä seurassa

Eräs monimuotokoulutuksen opiskelija kertoi minulle yllättyneensä myönteisesti siitä, miten laadukasta opetus on ja miten nopeasti opiskelijaryhmästä on tullut ystävien yhteisö. Hän sanoi odottavansa innokkaana jokaista lähijaksoa.

Tuota yhteisöllisyyttä ja opiskelijoiden välistä ystävyyttä olen itsekin havainnut näiden kuuden vuoden aikana, jotka olen ollut vastuussa monimuotokoulutuksen järjestämisestä.

Kivointa monimuotokoulutuksissa on se, että opiskeluryhmät koostuvat erilaisista ihmisistä, joita yhdistää halu oppia uutta. Koulutuksiin ovat osallistuneet niin peruskoulun käyneet kuin tohtorintutkinnon suorittaneet, 19-vuotiaat ylioppilaat ja eläkeläiset. Tämä erilaisuus samassa ryhmässä on korostanut opiskelijoiden keskinäisen rakkauden, aidon kunnioituksen ja oppimishalun korkeaa tasoa. 

Avaisiko monimuotokoulutus sinullekin mahdollisuuden oppimiseen?

Janis Cukurs

Kirjoittaja on Suomen teologisen opiston monimuotokoulutusvastaava, joka iloitsee koulutuksista kiinnostuneiden yhteydenotoista. Sähköpostia voi laittaa osoitteella: janis.cukurs(ät)svk.fi