Janika ja Tiina sisustamassa opiston uutta kotia Tampereella

19.4.2016Kimmo Kaartama

Harva asia innostaa niin paljon kuin uuden kodin kalustaminen ja sisustaminen. Suomen teologisen opiston opiskelijat Janika Erkko ja Tiina Kuparinen pääsivät tositoimiin, kun Tampereelle rakennettavaan oppilasasuntolaan valittiin tekstiilejä. 

Tiina ja Janika olivat mukana raadissa, joka valitsi asuntolan huoneisiin ja yhteisiin tiloihin verhot, matot, päiväpeitteet ja koristetyynyt.

– Arvioimme kahden sisustusalan ammattilaisen tarjoukset, joista valitsimme asuntolaa mielestämme parhaiten palvelevan vaihtoehdon, Tiina kertoo.

– Raidalliset verhot korostavat kauniisti tehosteseinien värimaailmaa ja ovat tyyliltään ajattomat, sekä materiaaliltaan laadukkaat ja paloturvalliset. Verhojen värimaailmaa tukevat lisäksi päiväpeittojen ja mattojen värit. Päiväpeittojen pehmeä pintamateriaali tuo asuntolahuoneisiin mukavaa kodikkuutta, Tiina toteaa tyytyväisenä.

Hankoniemellä Santalassa 70 vuotta sijainnut opisto siirtyy kesän aikana Tampereelle.

– Koko opistomme odottaa innolla muuttoa Tampereelle. Suuren kaupungin edut houkuttelevat ja uudet mahdollisuudet innostavat. Hyvät tilat tuovat motivaatiota opiskeluun. On jännittävää siirtyä Santalan tiiviistä yhteisöstä Tampereelle, jossa tilaa ja ihmisiä on paljon enemmän. Toivomme kuitenkin säilyttävämme opiston lämpimän ja perheenomaisen ilmapiirin, Janika linjaa.

Asuntola käyttövalmiiksi

Uusi asuntolarakennus valmistuu vapuksi. Huoneet kalustetaan toukokuun aikana, jotta kesäkuussa asuntola olisi käyttövalmis.

– Uusi asuntola vaikuttaa lupaavalta. Se on odotettu muutos nykyisiin tiloihimme nähden. Tilat ovat modernit ja selkeät. Erityisesti hissin tuoma esteettömyys saa meiltä kiitosta. Pidimme asuntolan pohjaratkaisua toimivana ja käytännöllisenä. Lempijuttumme oli kauniit pesutilat! Tiina kiittelee.

– Uusi asuntola on tuleva kotimme, jossa toivomme kaikkien viihtyvän. Oli hienoa päästä vaikuttamaan sen viihtyvyyteen, vaikka loppujen lopuksi sen luovat ihmiset, Janika muistuttaa.

Teksti ja kuvat: Kimmo Kaartama

Kuvassa: Suomen teologisen opiston opiskelijat Tiina Kuparinen (oik.) ja Janika Erkko esittelevät sisustusmateriaaleja, jotka he valitsivat uuteen asuntolaan.

Suomen Vapaakirkolla on menossa jäsenistölle suunnattu kalustokeräys.

Voit lahjoittaa rahaa rakennettavan asuntolan kalusteisiin ja tekstiileihin. Tarvittava summa on noin 75 000 euroa.