Tutustu opiston ihmisiin - Linnea ja Pauli Lindelöf lähtivät Thaimaahan evankeliointityöhön

21.1.2016

Kuvassa Linnea ja Pauli Lindelöf sekä Suomen vapaakirkon lähetysjohtaja Nanna Rautiainen. (Kuva: Markku Pitkänen)
Kuvassa Linnea ja Pauli Lindelöf sekä Suomen vapaakirkon lähetysjohtaja Nanna Rautiainen. (Kuva: Markku Pitkänen)

Merja Pitkänen

Suomen teologisen opiston lähetystyöntutkintoa suorittaneet Linnea ja Pauli Lindelöf siunattiin Hämeenlinnan vapaaseurakunnassa tammikuun ensimmäisenä sunnuntaina kutsumuksensa työhön Thaimaahan. Samalla he saivat Vapaakirkon lähetystyöntekijän valtakirjat.

Lähetysjohtaja Nanna Rautiainen evästi Linnea ja Pauli Lindelöfiä muun muassa lukemalla yhden lähettävän seurakunnan, Iisalmen vapaaseurakunnan tervehdyksestä:

”Seurakuntamme haluaa siunata teitä ja rukoilla teidän puolestanne, kun olette nyt astumassa uuteen vaiheeseen elämässänne.

Kutsu, jonka olette saaneet Jumalalta, alkaa toteutua työkentällä. Saatte lähteä turvallisella mielellä, sillä kutsujanne ei torku eikä nuku vaan valvoo elämäänne joka hetki.”

Vapaakirkon hallituksen jäsen Jukka Karppinen esitti lähetystyöntekijän valtakirjaan liittyvät kysymykset ja toinen hallituksen jäsen Arto Kortemaa luovutti valtakirjat.

– Jumala vahvistakoon ja auttakoon teitä pitämään nämä lupaukset. Apostolisen esikuvan mukaisesti tahdomme Sanalla, rukouksella ja kätten päälle panemisella siunata teidät siihen palvelukseen, johon Jumala on teidät kutsunut, lähetysjohtaja Nanna Rautiainen sanoi Lindelöfien annettua lähetystyöntekijälupaukset.

Thaimaahan pääsee lähetystyöntekijäviisumilla

Lindelöfit ovat Haapaveden, Helsingin EFCH (Evangelical Free Church of  Helsinki), Huittisen, Hyvinkään, Hämeenlinnan, Iisalmen, Kalajoen, Porvoon, Raahen ja Raaseporin vapaaseurakuntien lähetystyöntekijöitä. Lisäksi he ovat kotiseurakuntansa Järvenpään vapaaseurakunnan rukouslähettejä. He lähtevät Thaimaahan palvelemaan WEC International -lähetysjärjestön työyhteydessä.

Ensimmäisen vuoden aikana Lindelöfit opiskelevat kieltä ja perehtyvät Thaimaan kulttuuriin. Sen jälkeen he yhdessä WEC Thaimaan kanssa etsivät Jumalan heille tarkoittamaa paikkaa  seurakunnanistutus- ja evankeliointityössä. He sijoittuvat johonkin WECin 3–6-henkisistä tiimeistä.

Lindelöfit lähtevät kentälleen lähetystyöntekijäviisumilla, sillä Thaimaassa on uskonnonvapaus, ja he voivat julistaa avoimesti evankeliumia.

WEC on Suomen Vapaakirkon pitkäaikainen yhteistyökumppani ja erikoistunut kansanryhmien tavoittamiseen. Tällä hetkellä noin 80 tiimiä työskentelee eri kansanryhmien parissa, joissa on erittäin vähän tai ei lainkaan kristittyjä.

Lindelöfit ovat suorittaneet WECin kandidaattikoulutuksen Englannissa.

Maassa tarvitaan elinvoimaisiaseurakuntia

Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Thaimaan kuningaskunnassa arvioitiin vuoden 2016 alussa olevan runsaat 68 miljoonaa asukasta. Kuluvan vuoden aikana väestön arvellaan kasvavan noin 386 000:lla.

Maa on perustuslaillinen monarkia. Noin 92 prosenttia väestöstä tunnustaa vallitsevaa uskontoa eli buddhalaisuutta, johon sekoittuu myös brahmalaisuutta ja animismia. Muslimeja on nelisen prosenttia väestöstä ja evankelikaalisia kristittyjä noin 0,6 prosenttia.

Monilla niistä alueista, joilla WEC tekee työtään on äärimmäisen vähän kristittyjä: saattaa olla, että alle yksi tuhannesta tuntee Jeesuksen. Maassa on laajoja alueita, joilla ei ole koskaan kuultu evankeliumia.

WECin näkynä Thaimaassa onkin istuttaa elinvoimaisia, kasvavia seurakuntia, jotka voimaannuttavat paikallisia uskovia heidän omassa lähetysnäyssään. WEC tarjoaa strategista tukea paikallisten seurakuntien johtajien vahvistamiseen tehtävässään. Lisäksi WEC panostaa Thaimaassa lasten koulutukseen ja hyvinvointiin.

Teksti: Merja Pitkänen