Perheohjaajakoulu-tuksessa on mukana seitsemän innokasta paria!

16.9.2015


Jukka ja Emma Pulkkinen

Perheohjaajakoulutus (POK5) on alkanut Suomen teologisen opiston monimuotokoulutuksena. Koulutus alkoi 3.8. Se toteutetaan pitkälti ohjattuina verkkotehtävinä Moodle-oppimisympäristössä sekä lähijaksoilla, joita järjestetään opistolla kuusi kertaa vuodessa. Ensimmäinen lähijakso pidettiin Santalassa 21.-23.8. Opettajina olivat Emma ja Jukka Pulkkinen sekä Minna ja Jari-Pekka Sahlberg. Viimeinen lähijakso toteutetaan 19.-21.8.2016. 

Seitsemän pariskuntaa on mukana koulutuksessa. Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia perheiden rinnalla kulkemiseen ja tukemiseen sekä parisuhteessa että vanhemmuudessa. 

Koulutukseen sisältyy myös harjoittelua. Ensimmäinen mahdollisuus avautuu jo joulukuussa toteutettavan Joululahja avioliitollemme –viikonlopun aikana.

Harjoitteluksi hyväksytään erilaiset parisuhde- ja avioliittotapahtumat, kuten kurssit, leirit, avioliittopäivät ja esim. Parisuhteen palikat luennot. Seurakunnat voivat ottaa yhteyttä avioliittotyöryhmään tai Janis Cukursiin Suomen teologisesta opistosta, jos ne voivat tarjota harjoittelupaikkaa opiskelijoille. 

Perheohjaajakoulutuksen suorittaneet parit saavat  oikeuden toimia ohjaajina vapaakirkollisessa avioliitto- ja perhetyössä.

Kirjoittajat Jukka ja Emma Pulkkinen (kuvassa) ovat Suomen vapaakirkon avioliittotyöryhmän puheenjohtajapari sekä Perheohjaajakoulutuksen isäntäpäri.