Tutustu opiston ihmisiin - Rebekka ja Roni lähtevät Kyprokselle

2.6.2015


Riitta Kelly

Rebekka Zidbeck ei tänä vuonna lähtenyt RFF-juoksuun (Run For Freedom) mukaan, vaan aikoo päätyä paljon kauemmaksi — hän haluaa toimia Jumalan käsinä Kyproksella.

Rebekka ja hänen miehensä Roni opiskelevat lähetyslinjalla Suomen teologisessa opistossa Hangossa.

– Minulla on ollut lähetyskutsu pienestä asti, enkä ole päässyt siitä eroon. Haluan seurata Jeesusta avoimin mielin. Lähdemme kesällä yhdessä mieheni kanssa Kyprokselle katsomaan, olisiko ihmiskaupan vastainen työ jotakin sellaista, jossa voisimme olla myös tulevaisuudessa mukana, Rebekka kertoo.

Kyproksella toimii muun muassa Puolivälin koti ihmiskaupan uhreille sekä päiväkeskus. Rebekka toivoo, että he pääsevät tekemään siellä tavoittavaa työtä: hoitamaan ihmiskaupan uhrien lapsia ja tekemään kuntouttavaa, terapeuttista ja voimaannuttavaa työtä.

– Rukouskävelyt ja -ajelut ovat myös osa työtä. Haluamme auttaa Puolivälin talossa ja päiväkeskuksessa, tutustua lähetystyöntekijöiden arkeen sekä tukea ja palvella heitä heidän työssään, Rebekka linjaa tulevaa kesäänsä.

Ihmiskaupan vastainen työ on Rebekalle sydämenasia ja haastaa hänet myös pohtimaan Jumalan suuruutta.

– Ihmiskaupan vastainen työ motivoi minua, koska olen kuullut siitä jo kauan. Jouduin päättämään, miten suhtautua asiaan: blokkaanko sen ulos vai teenkö asialle jotain?

– Ihmiskauppa laittaa minut etsimään elävää Jumalaa ihan hulluna! Jos on olemassa jotakin niin epäoikeudenmukaista kuin ihmiskauppa, ja jos on olemassa jotain niin pimeää, Jumalan täytyy olla paljon sitä suurempi.

– Jumala on puhunut minulle siitä, miten jokainen niistä tytöistä, lapsista ja miehistä on Jumalalle henkilökohtaisesti tärkeä — Jumala on heidänkin Isänsä.

Riitta Kelly