Tutustu opiston ihmisiin - Klaus Olsen ja sydämen teologia

22.5.2015


Klaus Olsen

Tulin uskoon noin 15 vuotta sitten. Tapahtumaan ei liittynyt mitään suurempia kokemuksia. Se oli niin sanottu järkiliitto.

Olin ollut Alfassa* — miettinyt ja pyöritellyt mielessäni jo ennestäänkin tuntemiani asioita ja tullut siihen tulokseen, että kyllä Jeesuksessa järkeä on. Alfa-viikonlopun ryhmätapaamisessa urheiluvälinevaraston hiljaisessa sopukassa kaiken sählysälän keskellä pyysin ryhmänvetäjää rukoilemaan puolestani, koska halusin tehdä ratkaisuni.

Elämä alkoi kuljettaa minua, löysin seurakunnan, löysin paikkani siinä, mutta jotain jäi kuitenkin puuttumaan. Mietin usein, että miksi en koe niitä hurmoksen hetkiä, joista useat hehkuttivat. Missä oli se minun suuri hetkeni, jossa taivaat aukenisivat ja tuntisin Pyhän Hengen. Silloin en osannut vielä arvostaa sitä, että Jeesus paransi minulta C-hepatiitin, vei tupakanhimon pois ja huumeetkin jäivät historiaan.

Vastaus löytyi

Jäin seurakuntaan pikkuhiljaa passivoituen. Toimin Alfassa ryhmänvetäjänä, sillä se tuntui sopivalta tavalta palvella. Mutta koko ajan jotain puuttui, en tiennyt mikä se oli, mutta se häiritsi minua. Pari vuotta sitten, kun sain kaipaamani Pyhän Hengen kosketuksen, ymmärsin, mistä tuo tunne oli johtunut.

Olin palvelemassa Alfassa samassa paikassa missä itsekin olin tullut uskoon. Viikonlopun aikana rukoilimme paljon kurssilaisten puolesta.

Rukoilimme juuri nuoren puolesta, joka halusi antaa elämänsä Jeesukselle, kun Pyhä Henki laskeutui kauttani koskettamaan tätä nuorta. Samassa hetkessä kun nuoren elämä pelastui, aukenivat myös minun silmäni. Ymmärsin, että Jumala on kuljettanut ja kouluttanut minua jotakin varten, ja nyt on mentävä eteenpäin.

Kokemus oli voimakas, siitä ei voinut erehtyä. Pyhä Henki kehotti tutustumaan Jumalaan ja Jumalan sanaan. Aloin heti pyrkiä eri puolille raamattukouluihin, mutta kaikkialla tuli seinä vastaan. Ei ollut kursseja tai ne olivat jo käynnissä eikä niihin päässyt.

Viimein asiasta pastori Arto Kortemaan kanssa jutellessani hän sanoi sen, aivan kuin olisi jo odottanut minun tulemistani murheeni kanssa: ”Sinähän menet Santalaan (Suomen teologinen opisto) etäopiskeluun. Se on juuri sinulle sopiva paikka.”

Ja niin lähti puoltokirje ja hakemus matkaan. Siinä oli vahva siunaus mukana, pääsin opiskelemaan.

Sydämen teologiaa

Opiskelu Santalassa on antanut minulle uudistuneen uskonelämän sekä ystäviä ja kokemuksia. Sain aivan tuoreella tavalla uudistaa suhteeni Jeesukseen. Ymmärsin vasta nyt, mitä opetuslapseus on. Se oli se, mitä minulta oli aina puuttunut, ymmärrys.

Jumala on asettanut minulle palavan halun tutkia sanomaansa, evankeliumia sekä teologiaa monelta eri kantilta. Santala on minulle juuri se oikea paikka tutustua tähän.

Koen, että opiskelijat ovat täällä suuren siunauksen alla ja opettajat ovat Jumalan työkaluina tuomassa meille ymmärrystä Jumalan tahdosta ja sanomasta.  Olen löytänyt sen teologian, jonka Jumala on minulle varannut, sydämeni teologian.

* Alfassa käsitellään kristinuskon perusasioita. Alfaan kokoonnutaan noin kerran viikossa yhteensä kymmenen kertaa. Monet kirkot ja seurakunnat järjestävät Alfoja keväisin ja syksyisin. Tutustu Alfaan täällä.

Klaus Olsen

Kirjoittaja on Hämeenlinnassa asuva ja sieltä käsin opintojaan suorittava Teologisen seminaarin etäpaketin opiskelija.