Opistolla on edessään historiallinen viimeinen vuosi Santalassa — tule opiskelemaan tai tukemaan opistoa!

28.4.2015


Simo Lintinen

Lämmin tervehdys Teologisesta opistosta.

Olemme viettäneet hiljattain pääsiäistä ja jalkautuneet sen jälkeen seurakuntiin koko Suomen teologisen opiston voimin. Jakauduimme kuuteen tiimiin, jotka vierailivat eri seurakunnissa.

Raportit seurakunnista olivat yhtäältä rohkaisevia, mutta toisaalta olemme tietoisia siitä, että työtä on vielä paljon! Yhdymme jälleen Jeesuksen rukoukseen, että Isä lähettäisi työmiehiä sadonkorjuuseensa.

Opiston tehtävänä on varustaa palvelukseen lähetetyt tehtäviin. Tätä sarkaa olemme saaneet täällä hoitaa. Kesäjuhlilla erotamme jälleen heitä yhdessä iloiten eri tehtäviin. Iloitsemme jokaisesta kutsun saaneesta ja siihen vastanneesta.

Viimeinen vuosi Santalassa

Tähtäämme täällä Santalassa viimeiseen lukuvuoteen. Se on historiallinen vuosi. Meidän suruksemme se saattaa mahdollisesti verottaa opiskelemaan hakijoiden määrää.

Tämä on meille sekä rukouksen että erityisen rekrytointipanoksen antamisen aikaa. Toivomme, että viimeinen vuosi Santalassa olisi Jumalan siunaama ja erityisesti ne, jotka haluavat käyttää tämän historiallisen vuoden hyväkseen, löytäisivät tiensä tänne.

Olosuhteet ja lämmin ilmapiiri

Teemme tehtäväämme Santalassa monin tavoin haasteellisissa olosuhteissa. Kiinteistöt, joissa toteutamme talvikurssimme koulutuksen, ovat jo elinkaarensa lopuilla. Voimme vain todeta sen.

Olemme reagoineet näihin aineellisiin puutteisiin niin, että pyrimme olosuhteista huolimatta luomaan erityisen lämpimät muut puitteet. Siitä onkin opistomme viime aikoina erityisesti tunnettu.

Eräs tämän talvikurssin opiskelija luonnehti elämäänsä opistolla näin: ”Olen saanut nyt olla puoli vuotta vaimoni ja poikani kanssa rakkauden luostarissa, Santalassa, Teologisessa opistossa. Joka päivä täytyy hämmästellä ja kiittää. Miten Jumala onkin osannut laittaa yhteen paikkaan näin valtavan paljon rakkautta. Täällä teologia on rakkauden täyttämää todellisuutta.”

Poikkea opiston pisteeseen kesäjuhlilla

Olemme palvelleet opistona koulutustamme ja erityisesti työntekijäkoulutustamme jo vuosikymmeniä.

Tehtävämme ei perimmäisesti ole kiinni kiinteistöjen huonosta kunnosta, vaikka ne tuottavatkin jonkin verran lisävaivaa — eikä pohjimmaisesti kiristyvästä taloudestakaan.

Olemme kokeneet kaiken keskellä Jumalan läsnäoloa ja Hänen apuansa monilla tavoin. Yhdessä ja oikealla asenteella voitamme.

Tahdomme kutsua sinua yhteiseen rintamaan ja myös talousvastuuseen.  Saamme siten yhdessä kokea iloa saavutetusta työstä, kun sen aika taas koittaa.

Olemme myös kesäjuhlilla läsnä ja toivotamme teidät poikkeamaan opiston pisteeseen.

Rohkaise ja tue muita opiskeluun

Odotamme syksyksi runsasta määrää opiskelijoita sekä Teologiseen seminaariin että erityisesti HOPE-raamattukouluun.

Tähän vuoden mittaiseen koulutusohjelmaan voi liittyä lukuvuoden kuluessa myöhemminkin. HOPE-raamattukouluun voi hakea neljä kertaa vuodessa: kunkin neljännesjakson alussa. Lisätiedot HOPE-raamattukoulusta täällä.

Täysaikaiseen hengelliseen työhön valmistavan Teologisen seminaarin ohjelmaan voit tutustua täällä.

Näiden koulutusten lisäksi on myös oman toimen ohella toteutuvia koulutuksia, joihin voit tutustua täällä.

Ensimmäiset hakemukset ensi vuodelle ovat jo tulleet. Voit olla rohkaisemassa nuoria sijoittamaan siihen kaikkein tärkeimpään — Jumalan valtakuntaan —  ja myös tukemaan heitä rukouksin ja muullakin tavalla.

Yksi tapa on tukea opistoa taloudellisesti

Hinnoittelemme opiston maksut siten, että siitä ei myöhemmin koidu kohtuutonta riippakiveä opintojen päätyttyä siirryttäessä kutsumuksen vaatimiin tehtäviin. Opintoihin saa myös opintotukea.

Osa opiskelijoista investoi useita vuosia opintoihinsa. Monet näistä monivuotisista opiskelijoista ovat myös perheellisiä. Samalla kun maassamme muu ammatillinen koulutus maksetaan verovaroin, kustantavat meidän omat nuoremme ja nuoret perheet itse opintonsa ja valmistautumisensa jopa elinikäisiin ja täysiaikaisiin työtehtäviin.

Opiston tukemiseksi järjestetään koulutuskeräys, johon haastamme vapaakirkollisia osallistumaan kantokykynne mukaan. Vapaakirkollisiin talouksiin tulee lähipäivinä kirje, jossa kerrotaan keräyksestä. Voit tehdä kertalahjoituksen tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi myös täällä.

 

Simo Lintinen

Kirjoittaja on Suomen teologisen opiston rehtori ja Suomen vapaakirkon koulutuksen toimialan johtaja.

 

Tutustu koulutustarjontaan >>

Tue opistoa taloudellisesti >>