Rohkea usko saa aikaan suuria muutoksia

27.2.2015


Rebekka Zidbeck

Raamattu on pullollaan kertomuksia rohkeista naisista ja miehistä.

Kaksi erityisen rohkeaa henkilöä Ester ja Daavid nousivat heti ensimmäisenä mieleeni. Oletko ikinä miettinyt, mistä Ester sai rohkeuden nousta suurta ja vahvaa hallitusta sekä kuningasta vastaan? Mikä taas herätti Daavidissa rohkeuden lähteä taistelemaan jättiläisen kokoista sotaurhoa eli Goljatia vastaan?

Uskon, että kummankin sankarin rohkeus nousi hyvin läheisestä suhteesta Jumalan kanssa.

Daavid kirjoittaa eräässä ehkäpä kuuluisimmista psalmeistaan: Vaikka kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. (Psalmi 23:4). Daavidin rohkeus nousi tietoisuudesta, että hänen turvansa  on Jumalassa ja ettei hän milloinkaan ole yksin.

Rohkeus, joka kumpuaa Jumalan läheisyydestä, voi saada  suuria muutoksia aikaan.

Huutava pula

Tarvitsemmeko vielä nykyäänkin rohkeita uskon sankareita kuten Ester ja Daavid? Mitkä ovat aikamme ongelmat ja haasteet, joiden kohtaamiseen rohkeita ihmisiä tarvitaan?

27 miljoonaa ihmiskaupan uhria ympäri maailmaa, 1 859 kieltä ilman omaa Raamatun käännöstä, Suomen itsemurhatilastot ja syrjäytyneet nuoret ovat vain muutamia asioita listani alussa.  Rohkeasta uskosta, joka nousee Jumalan läheisyydessä elämisestä, on huutava pula.

Tarvitsemme toisiamme

Meissä jokaisessa asuu pieni maailmanvalloittaja, joka kaipaa elää rohkeaa ja merkityksellistä elämää. Erityisesti nuorempien henkilöiden kanssa keskustellessani huomaan, että ajatus elää elämä jollekin suuremmalle, tuntuu olevan vahvasti pinnalla.

Maailman valloittaminen  ja merkityksellinen elämä eivät kuitenkaan ole vain nuoria ja voimakkaita varten vaan jokaista varten:  ikään, sukupuoleen ja elämäntilanteeseen katsomatta. Rohkean uskon todeksi eläminen alkaa yllättävän läheltä: omasta  kodista, perheestä, naapurustosta, työpaikasta, seurakunnasta ja sen nuorista ja lapsista. 

Nuoret tarvitsevat rohkeita esikuvia vanhemmista uskovista. Vanhemmat uskovat tarvitsevat rohkeita nuoria, joihin panostaa ja joille opettaa kaikki se, mitä elämän aikana on tullut opittua Jumalasta  ja elämästä.

Vaikka nuorempien ja vanhempien  uskovien pukeutumistyylit saattavat vaihdella, musiikkimaku saattaa olla erilainen ja tavat toimia, on silti kaikki yhdessä kutsuttu elämään rohkeaa  uskoa todeksi.

Rohkaisua ja kannustusta

Suomen Vapaakirkko tahtoo olla nostamassa uskossaan rohkeaa  sukupolvea  ja panostaa nuoriso- ja lapsityöhön. Nuoriso- ja lapsityön avulla nuorille näytetään tietä Jumalan läheisyyteen, jotta he omalla elämällään voivat rohkeasti  viedä sanomaa Jeesuksesta eteenpäin tavalla, jonka vain he pystyvät tekemään.

Nuoret ja lapset tarvitsevat erityistä rohkaisua ja kannustusta, jotta he voivat päästä täyteen juoksuun oman elämänsä matkalla. Haluan kannustaa  jokaista panostamaan ja kannustamaan yhtä tai vaikka kahta nuorta rohkeaan elämään Jeesuksen kanssa.

Jokaisen panosta tarvitaan.  Jokaista tarvitaan.

Rebekka Zidbeck

Kirjoittaja on Suomen teologisen opiston työntekijäkoulutuksen ensimmäisen vuosikurssin opiskelija ja Suomen vapaakirkon nuoret -yhdistyksen hallituksen jäsen.