Operaatio Joulun Lapsi sai liikettä raamattukoululaisiin

16.10.2013 klo 10:30Säde Kärki

Viimeisimmät viikot Suomen teologisella opistolla Santalassa ovat sisältäneet ilmapalloja, laatikkoasun maalaamista, paljon puheluita ja vielä enemmän intoa hyvän asian puolesta.

Romanian köyhimmille lapsille lahjapaketteja keräävä Operaatio Joulun Lapsi on tänä syksynä saanut vipinää myös HOPE-raamattukoululaisiin. Ensimmäistä kertaa Joulun Lapsen historiassa yksittäisten vapaaehtoisten lisäksi kokonainen raamattukoululuokka muodostaa hankkeen yhden aluetiimin.

Länsi-Uudenmaan keräyksestä vastaavat opiskelijat pääsivät jyvälle operaatiosta ja omista tehtävistään, kun Patmos Lähetyssäätiön Ilkka Kujala saapui opistolle 3. syyskuuta kouluttamaan ja ennen kaikkea innostamaan nuoria.

Työn touhussa

Yhdeksänhenkisen tiimin jäsenet saivat kukin keräyksen organisoinnissa oman, tärkeän vastuualueen, joka määrittyi jokaisen persoonan ja vahvuuksien perusteella.

Raamattukoululaiset ovat tehneet taustatöitä alueensa eteen jo usean viikon ajan, mutta varsinaisen keräysajan alettua 1. lokakuuta tekemistä on tullut yhä enemmän.

Aluekoordinaattoriksi valittu Pilvi Sulavuori katsoo hymyssä suin operaation etenemistä.

– Keräys on lähtenyt käyntiin hyvin. Laatikoita on mennyt kaupaksi ja olemme päässeet markkinoimaan Joulun Lasta monenlaisille ihmisille, Sulavuori summaa.

Tiimi onkin ottanut tavoitteekseen jalkautua silloin tällöin ihmisten keskelle kertomaan hienosta mahdollisuudesta auttaa romanialaisia. He aloittivat lauantaina 5. lokakuuta Hangossa järjestetyssä Itämeri Maratonissa, jossa myönteistä huomiota kiinnitti etenkin raamattukoululaisten taiteilema pakettipuku.

Opettavainen operaatio

HOPE-raamattukoulun johtaja Suvi Kankkunen on innoissaan siitä, että opiskelijat ovat osa operaatiota. Hän uskoo tiimityöskentelyn opettavan itsenäisyyttä ja vastuunottoa.

Myös rehtori Simo Lintinen pitää olennaisena sitä, ettei opiskelu jää pelkäksi teorian pänttäämiseksi.

– Käytännössä toteutettavat asiat ovat tärkeitä ja tämä on loistava tilaisuus osallistua toisten hätään, Lintinen pohtii.

Opiskelijat itsekin ovat iloisia hankkeen kuulumisesta opetussuunnitelmaan. He pitävät Operaatio Joulun Lasta mahtavana väylänä jakaa eteenpäin Jeesuksen rakkautta — ja näin myös Jumalan valtakuntaa.

Miten sinä voit osallistua?

Tee ja lähetä paketteja! Ohjeet ja lisätiedot täällä.