Suomen teologisen opiston uusi lukuvuosi - opiskelijoita yhtä paljon kuin sieniä Santalan metsissä

19.9.2013


Valtteri Sillanpää

Kesän lämpöiset päivät sekä kesätöiden tuoma ahdistus on takana ja Suomen teologisen opiston tuomat haasteet siintävät syksyn kuulaina päivinä kirkkaana edessä. On siis aika avata jälleen Raamattumme — eksegeettistä tutkimusta varten.

Opistolla aloitti tänä syksynä noin 70 opiskelijaa. Osa heistä on tietenkin vanhoja tuttuja, mutta uusia kasvoja näkyy myös ihailtavan paljon.

Vanhat tutut rakennuksetkin seisovat paikoillaan: Kartano kestitsee neitejään, tallinparvella istuu joku lukemassa kommentaaria, valkoinen Joutsen loistaa pimeydessä  ja Kuunarikaan ei ole vielä uponnut.

Opiskelutkin alkavat päästä vauhtiin; vanhat konkarit ovat lähtökiidossa, toiset tunnustelevat vasta ensimmäisiä askeliaan.

HOPE-raamattukoulu on koonnut omaa suuntaansa etsiviä Jumalan lapsia kokoon. Linjan uudella johtajalla Suvi Kankkusella on täysi työ auttaa näitä ihmisiä löytämään oma sijaintinsa suuressa kertomuksessa.

Kokemuksen köhisevällä äänellä: HOPE voi johtaa johonkin, mitä et vielä viime vuonna olisi uskonut!

Uudet seminaarin toivot, Suomen Vapaakirkon tulevat työntekijät, joita on tänä vuonna runsas 20 hengen joukko, ovat myös alun intoa puhkuen tarttuneet kyniinsä ja ovat valmiina saarnaamaan vaikka kreikaksi. Kunhan ensin opiskellaan hieman.

Tämä uusi vuosikurssi on muuten ensimmäinen, jolloin opiskelija ei pastorintutkinnon suorittaessaan enää valmistu Santalan mailta.

Vanhempien vuosikurssien opiskelijat, kuka missäkin vaiheessa, ottavat elämän rennosti projektien äärellä ja odottavat vain toukokuun loppua, jolloin tämä kaikki on mahdollisesti ohi.

Monimuotokoulutus on lähtenyt liikkeelle noin 27 todella motivoituneen opiskelijan voimin, jotka pitävät opettajiamme iltaisin kiireisinä Moodlen kourissa.

Opisto on vain väline, apupyörät pitää irrottaa ja Isä pitää kuitenkin tarakasta kiinni.

Olkoon tämäkin lukuvuosi siunattu ja menestyksekäs kaikkien kannalta. Pyydämme muistamaan opiskelijoita, henkilökuntaa ja itse opistoa rukouksin.

Tämän artikkelin kirjoitti Valtteri Sillanpää, joka viime vuonna kävi HOPE-raamattukoulua ja tänä vuonna on siirtynyt Teologisen seminaarin ensimmäiselle vuosikurssille. Tutustu tai hae HOPE-raamattukoulun opiskelijaksi nyt.