Virpi Mäkisen kertomus uskostaan

2.11.2012


Aung Myo

Tämän artikkelin kirjoittaja on Aung Myo

Virpi Mäkisellä oli lapsena eräs voimakas yliluonnollinen kokemus. Se ajoi hänet nuorena etsimään totuutta eri uskonnoista ja aatesuunnista. Filosofia ja elämänkatsomustieto olivat koulussa hänen lempiaineitaan.  Kiinnostus johti hänet tutkimaan uskonnollis-filosofisia hengentieteitä kuten teosofiaa, kristosofiaa ja antroposofiaa.

– Niissä aatesuunnissa esiintyvä jälleensyntymisoppi antoi minulle mielekkään selityksen mieltäni vaivanneeseen kärsimyksen ongelmaan,  kysymykseen elämän tarkoituksesta ja kuolemanjälkeisestä elämästä, Virpi Mäkinen linjaa.

– Sitouduin kokosydämisesti teosofiseen maailmankatsomukseen ja elin sitä todeksi elämässäni. Teosofisissa aatesuunnissa ollaan kosketuksissa näkymättömässä todellisuudessa vaikuttavien voimien kanssa. Sisintä avataan niille joogan, meditaation, visualisoinnin ja muiden erilaisten menetelmien avulla.

Sisimmässäni heräsi epäilys 

Virpi oli töissä kirjastossa. Samassa työpaikassa oli kristitty ihminen, joka  kuunteli kerran sivusta, kun Virpi kertoi elämänkatsomuksestaan joillekin ihmisille.

– Tämä työtoveri kertoi myöhemmin, että hän oli kokenut voimakkaan Jumalan kehotuksen antaa minulle Kalevi Lehtisen Sinulle-kirjan.

Työtoveri postitti kirjan ja kirjeen  Virpille puoli vuotta sen jälkeen kun tämä oli lopettanut työnsä kirjastossa.

– Olin todella yllättynyt paketista ja kirjeestä, jonka sisältö teki minuun vaikutuksen. En lukenut kirjaa silloin, mutta saamani kirje on minulla edelleen tallessa.

Eräänä päivänä Virpi seisoi tutun kristosofisen kirjalainaamon ovella kasa kirjoja kädessään. Äkkiä hän havahtui lausuessaan ääneen sanat: ”Olisiko teosofia sittenkin susi lammasten vaatteissa?”

– Sisimmässäni heräsi ensimmäisen kerran vahva epäilys teosofista maailmankatsomusta kohtaan ja pelko, että kaikki mitä olen pitänyt oikeana ja totena, olisikin pelkkää valhetta ja petosta.

– Jumala johti minua erilaisten tapahtumien kautta hetkeen, jolloin olin kasvokkain Jeesuksen kanssa. Hän näytti minulle pääsiäisen tapahtumissa saamansa verihaavat. Tulin synninhätään. Ymmärsin meneväni helvettiin ilman Jeesusta. Kristitty lähetyssihteeri rukoili minulle vapautusta kaikista pimeyden voimista ja valloista, ja julisti minulle synnit anteeksi Jeesuksen Kristuksen nimessä ja veressä. Tunsin, miten jonkinlainen voimavirta vuodatettiin pääni päältä läpi koko kehoni. Koin tuossa uudestisyntymisen hetkessä sanoinkuvaamatonta vapautta, iloa ja rauhaa Pyhässä Hengessä.

– Olin ollut koko siihenastisen elämäni ajan kuin kahlehdittu häkkilintu, joka nyt päästettiin vapaaksi armon taivaalle. Jeesus siirsi minut kuolemasta elämään ja otti minulta pois kuolemanpelon.

Sanouduin selkeästi irti menneestä

Virpi asui tuolloin 60 neliön asunnossa, jossa oli tuhansien silloisten markkojen edestä hankittua kirjallisuutta ja muuta materiaalia. Kaksi hänen ystäväänsä tuli hakemaan niitä pakettiautolla pois asunnosta. Kaikki kirjat ja New Ageen liittyvä materiaali poltettiin roviolla maaseudulla pellon laidassa, kirkkaan tähtitaivaan alla.

– Mitään en halunnut säästää.

Virpin mielestä okkultismin harjoittaminen missä muodossa tahansa rikkoo ihmisen sisintä minuutta ja identiteettiä. Eheytyminen aikaisemmasta elämästä ja oman minuuden jälleenrakentaminen voivat kestää joillakin ihmisillä vuosiakin — riippuen siitä, mikä on ollut harhaoppeihin ja Jumalan vastaisiin voimiin sitoutumisen aste.

– Itselläni kesti noin viisi vuotta nousta takaisin jaloilleni. Se turmelus, mitä olin kylvänyt omaan elämääni, tuli niittää pois. Monien vaikeuksien kautta olen nyt tässä elämänvaiheessa, Virpi toteaa kiitollisena.

Kutsumuksen tiellä

– Jumala on ollut joka hetki uskollinen ja pitänyt minusta hyvää huolta. Olen saanut kasvaa oman heikkouden ja voimattomuuden tunnustamisen kautta armon syvempään tuntemiseen ja juurtua syvälle Jeesuksen Kristuksen rakkauteen.

Virpi Mäkinen tiedostaa saaneensa Jumalalta kutsun tehdä Jumalan valtakunnan työtä.

–  Olen valmis kulkemaan sen tien, jonka Hän on minulle edeltäkäsin valmistanut ja menemään sinne minne Hän haluaa minut viedä.